Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

30.1.09

Av: Helle Andersen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold Fotograf: Rasmus Schønning
Dela
 

Nordatlanten: Bättre förhållanden för campingturister

Vägförhållandena har förbättrats och det har tillkommit flera campingplatser på Färöarna och på Island, och färjebolaget Smyril Line inför särskilda avgångar för campare under högsäsongen.

Runt omkring har det inrättats badmöjligheter i de varma källorna.

Runt omkring har det inrättats badmöjligheter i de varma källorna.


Island är inom räckvidd.

Nu kan man åka till Island och vakna upp en sommarmorgon med utsikt över Vatnajökull, Europas största glaciär, eller till ljudet av en brusande fors och med möjlighet att ta ett varmt bad med naturens egen uppvärmning. Runt omkring har det inrättats möjligheter till bad i de varma källorna.

På vägen dit kan man ägna ett par dagar åt natursköna Färöarna eller varför inte tillbringa hela sin semester här. Färöarna har ett finmaskigt vägnät, med broar och tunnlar så att nästan alla öar kan nås med bil.

Både Island och Färöarna är ideella semestermål, särskilt för dem som vill ha lugn och ro och inte minst vägar där det inte härskar något trafikkaos.

Två gånger i veckan, tisdag och lördag, under högsäsong avgår en färja till Färöarna.  Tisdagsavgången fortsätter till Seydisfjördur på Island. Avgångarna den 20.e och den 30.e juni erbjuder särskilt fördelaktiga priser för campare.

Det finns 70 campingplatser på Island och 14 på Färöarna. De har inte dansk standard. Hoppborg och bowlingbanor finns det inte många av, men naturen breder ut sig så långt ögat kan se vilket är mycket avstressande för själen.

Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Dethleffs
Hobby Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt