Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

12.12.10

Av: Anne-Vibeke Isaksen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold Fotograf: Rasmus Schønning
Dela
 

Hafjäll Norge - det perfekta resmålet för nybörjaren

Du och din familj är redo för er första resa på så kallad´riktig´vintercamping. Alltså en semester med några minusgrader, och massvis av snö. Resan är ofta det stora bekymret för många, men glöm det.

Klicka för större bild


Ni skall först och främst hitta en destination, som är enkel att ta sig till.
Hafjäll i Norgen är ett bra exempel. Väljer man att ta färjan  från antingen Fredrikshavn eller Köpenhamn, utgör denna över hälften av resan, och därmed ett mycket bekvämt sätt att resa på. Från Oslo är det sedan cirka 3 ½  timmes körning till Hafjäll. Man kör på E6,som är Norges huvudsakliga motorväg och därför 99% av vintern är plogad.

Du kan självklart fortfarande ha otur och komma mitt i en snöstorm, men då är det bara att leta upp en rastplats och vänta tills vägarna är plogade och fina igen. Övrig tid är E6 lätt att köra på – även vintertid.

Klicka för större bild


Herlige Hafjell

Siden Hafjell var en del af OL destinationen i 1994 er stedet blevet udviklet. I dag er det et særdeles godt skisportssted, der dog også har meget andet at tilbyde end skiløb. Børnefamilier er i den grad velkomne, og der tænkes hele tiden i aktiviteter, der er tilpasset denne målgruppe. Ikke langt fra Hafjell ligger også forlystelsesparken Hunderfossen, der er åben med en særudstilling hele vintersæsonen. Den er en blanding af romantik og mystiske norske troldehistorier. Flere aftener afsluttes med et gigantisk fyrværkeri.

Har man action i blodet kan man få sin lyst styret i en bobslæde. Banen, der blev bygget i forbindelse med OL i Lillehammer 1994, er også åben for turister.  

Klicka för större bild


Idyllisk campingplats

Campingplatsen som ligger vid sidan av skidsportstället, är endast för fastliggare, så man kan inte bo precis vid pisterna. Det finns däremot fler andra campingplatser att välja mellan. Pluscamp Rustberg ligger några få hundra meter från själva huvudvägen och är därför otroligt lätt att köra till. Om man har problem med de sista hundra meterna upp till campingplatsen, så kör man bara in till sidan och hämtar platschefen, som sedan alldeles gratis kör din husvagn på plats utan problem. På det sättet slipper du själv alla bekymmer om att komma på plats. Campingplatsen har små men fina och uppvärmda faciliteter.

Huvudvägen hör man nästan inte. Man bor mitt i en mindre skog med vacker utsikt ut över älven Lågen. Campingplatsen ligger tio minuters bilfärd från själva skidområdet, vilket för en del kan kännas besvärligt eftersom man måste använda bilen varje dag och man inte bara kan glida ner till husvagnen vid behov.

Klicka för större bild


Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Dethleffs
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt