CampingSverige.se

1.7.07

Av: Christina Lundh Fotograf: Longyearbyen Camping
Dela
 

Svalbard – ett spännande resmål

Svalbard är en ögrupp på 63 000 km2 och ca 60 % är täckt av is. Den största bosättningen är Longyearbyen med 2 400 invånare och de största öarna är Spetsbergen och Nordaustlandet.
Man åker hit med flyg från Oslo eller Tromsö.

Svalbard – ett spännande resmål

Svalbard – ett spännande resmål


Trots Svalbards läge i norr har ögruppen ett relativt milt klimat i jämförelse med andra områden på samma breddgrad. I Longyearbyen varierar medeltemperaturen från -14°C på vintern till +6°C på sommaren. Den lägsta temperatur som uppmätts där var -46,3°C i mars 1986.

På Svalbard om sommaren får du uppleva den eviga midnattssolen. Här kommer du naturen riktigt nära, oavsett om du vandrar, paddlar kajak eller färdas med båt. Du kan följa med på guidade vandringar med övernattning, följa med på en kryssning norrut längs Spetsbergens västkust, kajakturer, slädturer med hundar, gruvbesök och ridturer. Ett sätt att få ta del av platser som minner om den tidiga svenska och norska polarhistorien, med upptäckare som André, Amundsen och Nordenskiöld.

Både flora och fauna är intressanta här på Svalbard och för den äverntyrslystne är möjligheterna stora att få se både valross och isbjörn. Men vi rekommenderar att ni bokar både turer och övernattning i god tid före avresan, då det annars kan vara svårt att få plats.

Ytterligare information på: www.svalbard.net

Kama Fritid AB
Hobby Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt