Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

26.7.09

Av: Helle Andersen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold Fotograf: outwell.dk
Dela
 

Outwell: Lyxig tältcamping med fokus på design och komfort

Tendensen går mot större och mer lyxiga familjetält, där man själv kan sätta sin egen karaktär på tillbehöret.

Tältcamping med riktigt mycket lyx och komfort i härligt stora familjetält.

Tältcamping med riktigt mycket lyx och komfort i härligt stora familjetält.


Familjetält med plats för hela familjen

Tältcamping är för många familjer den föredragna campingformen med fokus på det trevliga och sociala livet, naturen och en aktiv semester. Detta tillsammans med att man för en relativt låg kostnad kan få riktigt mycket lyx och komfort i härligt stora familjetält medverkar till att göra det till en attraktiv semesterform.

- Valet faller ofta på Outwell produkter när det gäller stora, bekväma familjetält med ett stort antal detaljer. Användarna värdesätter att de enbart behöver tänka på att just ha semester. Tält är inte längre bara tält, idag är de moderna, av hög kvalitet och lättare att hantera. Liksom vi därhemma vill sätta vår egen prägel på hemmet kan man självklart också göra detta när hemmet flyttar ut under sin semester. Med en av årets nyheter har det just fokuserats på ny snygg design både ute och inne, säger marknadschef Dorte Tegllund.

- Dorte Tegllund fortsätter: I år presenterar Outwell ett nytt flaggskepp som har perfektion som enda parameter: den nya kollektionen AvantGarde. Kollektionen integrerar de finaste materialen, genuint hantverk och modern teknologi. Klassiska modeller med antydning av sommarängar tryckta på det nya Mocca- färgade tältet kompletteras av det randiga innertältet samt matchande tillbehör. Detta ger tillsammans familjen möjlighet att skräddarsy sitt eget raffinerade hem inför campingsemestern.

AvantGarde kollektionen omfattar modellerna Ohio, Maryland och Arkansas.

AvantGarde kollektionen omfattar modellerna Ohio, Maryland och Arkansas.


AvantGarde kollektionen omfattar tre nya tältmodeller - Ohio, Maryland och Arkansas

Ohio modellerna bjuder bland annat på en helt ny inredning med sovkabiner på ena sidan och ett uppehållsrum som sträcker sig från fronten till bakre delen av tältet. Ohio fås i en 5 och 7 personers utgåva på 18 respektive 26 m2. Den stora modellen har också walk- in garderob med ingång från bägge sovkabinerna och från uppehållsrummet. Garderoben kan ersättas av ett extra innertält med 2 sovplatser. Bägge modellerna har fronventilationsvägg och extra brett solsegel med två nya praktiska torkstänger, som en gång för alla löser det eviga problemet: var skall de våta badkläderna torkas?

Arkansas modellerna är otroligt stabila tält tack vare de böjda stålstängerna, panoramafönstren i det stora frontsolseglet och uppehållsrummet, som ger en ljus och luftig miljö. Arkansas fås med 5 respektive 7 sovplatser och är därmed en säker bestseller.

Alla de nya tältmodellerna kan utvidgas med en tillbyggnad, som kan tas av helt och hållet och som har avtagbar botten. Detta ger en utvidgelse på upp till 8 m2 och är perfekt för att sitta och koppla av i, laga mat m.m.

För att ytterligare ge familjen möjlighet att sätta sin egen personlig prägel på hemmet ute i naturen, har de nya snygga färgerna, ränderna och mönstren överförts till alla tillbehör som noga färgkoordinerats, så att det kan mixas och matchas. Tillbehören omfattar läskydd, golvmatta, möbler, luftmadrass, liggunderlag och den populära melaminservicen. Kollektionen omfattar dessutom nya, dunfyllda sovsäckar.

Barnkollektionen kommer helt säkert framkalla de skönaste smesterdrömmarna hos barnen.

Barnkollektionen kommer helt säkert framkalla de skönaste smesterdrömmarna hos barnen.


Tältcamping i barnhöjd

- Barnen skall självklart också ha möjlighet att sätta deras prägel på semestern, och vi fortsätter därför succén med det särskilda barninnertältet, där barnen både kan sova och leka och ha deras helt egna ingång i barnhöjd. Det speciella barninnertältet fås till de flesta Outwell tälten, som har mer än en sovkabin. Det medföljer tre mjuka bollar som kan användas att kasta i mål med genom det inbyggda nätet i taket och som en extra detalj är taket i innertältet gjort som en mörk, stjärnklar himmel som helt säkert framkallar de skönaste semesterdrömmar, säger Dorte Tegllund.

Det nya Indian Lake tältet är enkelt att sätta upp och packa ihop.

Det nya Indian Lake tältet är enkelt att sätta upp och packa ihop.


Tält i alla storlekar

Den övriga tältkollektionen bjuder på tält i många olika storlekar och täcker därmed varje behov som den krävande campingfamiljen kan ha. 2009 bjuder på tre nya, mellanstora tält, alla med den populära isydda tältbotten: de NYA Michigan modellerna och det NYA Carolina i färgen Mocca och det NYA Iowa i grönt. Många av Outwell tälten kan utvecklas med en universal öppen front- eller sidopåbyggnad som ger extra plats till matlagning och intagande av mat.

Sist men inte minst leder en av nyheterna inom de moderna polyesterbomullstälten tankarna till de amerikanska indianernas tipi tält, men i en ny och mycket bekväm utgåva. Det nya Indian Lake tältet är enkelt att sätta upp och packa ihop, då man endast har behov av en enda teleskopstång i mitten. Indian Lake kommer att glädja campare som önskar massor av plats och komfort med en känsla av äventyr.

Sortimentet av enkla hopfällbara möbler har utvidgats med snygga varianter i NYA randiga kombinationer – den svarta färgen matchar alla tält.

Sortimentet av enkla hopfällbara möbler har utvidgats med snygga varianter i NYA randiga kombinationer – den svarta färgen matchar alla tält.


Fokus på tillbehör och funktionalitet

- Till samtliga Outwell tält har det fokuserats på tillbehör, som t.ex. en mjuk färganpassad fleecefilt, som utan tvekan ger den rätta stämningen i tältet. En annan spännande detalj är en bardunhållare, som håller ordning på de självlysande bardunerna, när tältet ställs upp och packas ihop. Tälten, som är lätta att sätta upp, har stora uppehållsrum och full ståhöjd. Det finns också en praktisk kabelingång samt förvaringsfickor som har placerats förnuftigt i förhållande till vad de skall användas till, säger Dorte Tegllund.

Tack vare Outwells sinne för tillbehör kommer 2009-serien hela vägen runt och gör campinglivet mera bekvämt, praktiskt och behagligt. Serien är mer funktionell, allsidig och designorienterad än någonsin tidigare.

Tack vare Outwells sinne för tillbehör kommer 2009-serien hela vägen runt och gör campinglivet mera bekvämt, praktiskt och behagligt. Serien är mer funktionell, allsidig och designorienterad än någonsin tidigare.


Kvalitet och komfort i högsäte

- Vi lägger stor vikt på innovation och produktutveckling. Och tillsammans med våra danska testfamiljer, gör vi allt för att konstant utveckla oss och komma på nya spännande features, där kvalitet och komfort står högst. Allt för att säkra en optimal upplevelse på campingresan, avslutar Dorte Tegllund.

Oase Outdoor grundlades av Mogens Arens 1984. Verksamheten ligger idag i Give och sysselsätter ca 50 anställda. Tre märken erbjuder här ett brett sortiment av tält, sovsäckar, liggunderlag, ryggsäckar, möbler, elektriska lampor, akryl glas och melaminartiklar – sagt med andra ord, ett mycket omfattande outdoor sortiment och produkterna distruberas via traditionella caravanåterförsäljare, sportbutiker och stora varuhuskedjor. Primära marknader är England, Danmark, Tyskland och Holland.

Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Hobby Husvagnar
Dethleffs
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt