Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

3.5.09

Av: Helle Andersen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold Fotograf: www.imagesofportugal.com
Dela
 

Portugal utsett till bästa turistlandet i Europa

Av Danish Travel Awards utsågs Portugal som vinnare i hela två kategorier – Europas ”Bästa Turistland” och ”Bästa Turistbyrå”. Därmed vann Portugal alla kategorier som ett land har möjlighet att vinna, vilket aldrig tidigare har skett under samma kalenderår.

Algarve har oändligt många små mysiga byar, resorts och semesterområden. Dessutom har det gjorts massor för att försköna Algarve kusten

Algarve har oändligt många små mysiga byar, resorts och semesterområden. Dessutom har det gjorts massor för att försköna Algarve kusten


Portugal kåret som vinder i hele to kategorier

Vinnaren av Bästa Turistland hittades vid en undersökning där 4000 användare deltog, medan Bästa Turistbyrå hittades via en röstning bland alla anställda i resebranschen, samt vid en rad anonyma förfrågningar till turistbyråerna med avsikt att mäta servicenivån och kvalitén på deras arbete.

- Vi är fantastiskt glada för båda priserna, säger Stig Kaspersen från Portugals Turistbyrå. Att vi vann bland alla utländska kontor är vi otroligt tacksamma för, men att vi dessutom utsågs till det bästa europeiska turistlandet är verkligen lyckat. Det kommer inte som en jättestor överraskning för oss och de resebyråer och flygsällskap som till vardags arbetar med Portugal, och därmed känner till landets förträffligheter, men att det nu också har gått upp för användarna är en enorm tillfredställelse. Det speciella med Portugal är den stora mångfaldigheten och det breda utbudet av attraktioner på en– trots allt – förhållandevis liten yta.

Portugal har ett härligt klimat, vacker natur, stränder, kultur, historia, gastronomi, golf, vingårdar och ja jag skulle kunna hålla länge till, fortsätter han.

Portugal är dessutom bland Europas absolut billigaste land att uppehålla sig i och det gör ju inte landet mindre attraktivt att besöka – inte minst sett i ljuset av den internationella finanskrisen.

På en lokal snackbar kan du fortfarande få en kaffe eller en fatöl för 1 euro och en god måltid med dryck kan på en lokal restaurang lätt köpas för 10 Euro.

Lissabon är ganska välbesökt och betecknas som en av Europas mest spännande och exotiska huvudstad

Lissabon är ganska välbesökt och betecknas som en av Europas mest spännande och exotiska huvudstad


Genom de senaste fem åren har antalet danskar som besöker Portugal varit rätt stabilt, dock med en liten årlig stigning. År 2008 förväntas virka 160 000 danskar besöka landet.

- Vår nästa utfodring blir ett försök att förändra den utbredda uppfattningen om vissa portugisiska regioner, säger StigKaspersen. Vi lider under några utbredda missförstånd om några regioner, medan andra särskilt attraktiva resmål är nästan okända i Danmark. Till exempel tror många danskar att Algarve är lika med massturism och Madeira endast för äldre människor. Båda sakerna är helt fel. Algarve har oändligt många små mysiga byar, resorts och semesterområden.

Dessutom har det gjorts en hel del för att försköna Algarve –kusten – både i relation till byggnation och infrastruktur. Vi vet att vi kan få tillbaka turisterna. Se bara på Mallorca som för 10 år sedan var nästan totalt osäljbart i Danmark, men idag toppar listorna över de mest efterfrågade resmålen. Algarve har satsat på kvalitet och det sätter prägel på landskap och stadsbilder. Vi är mycket förtröstansfulla. Likaså med Madeira vars image för många andra europeiska befolkningar är långt mer en aktiv semester med naturupplevelser. Det är en praktfull ö för alla äldre, men inte endast för de äldre, vilket många fortfarande tror. Naturligtvis är nattlivet inte som i Sunny Beach (Bulgarien) eller på Ibiza och Madeira är inte endast sol och strand, utan klimatet är härligt året runt och vill man slappa vid poolen, vandra, spela golf eller åka på upplevelser i det blå, är Madeira perfekt för alla. Förutom Algarve och Madeira har danskarna lyckligtvis upptäckt den praktfulla ögruppen Azorerna och Lissabon är också ganska välbesökt, även om det absolut finns potential till mer i huvudstaden som av många betecknas som Europas mest spännande och exotiska huvudstad. Men vi har fortfarande pärlor som Estoril-kusten, Costa Azul (Sesimbra) Ericeira, Nazaré för att inte tala om portvinshuvudstaden Porto och norra Portugal, som är helt okänt för många.

- Lyckligtvis har flygförbindelserna blivit markant bättre genom de senaste åren. TAP Portugal har bra förbindelser till nästan hela Portugal och under vissa perioder har vi 15 avgångar i veckan från Danmark till Lissabon. Det är lite av en lyx, avslutar Stig Kaspersen från Portugals Turistkontor.

Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
Dethleffs
Caravan Club of Sweden
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt