CampingSverige.se

30.7.05

Av: Anne-Vibeke Isaksen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold Fotograf: Rasmus Schønning og Camping L´amfora
Dela
 

Camping L´amfora, Katalonien, Nordspanien: Att resa efter solen

Solen och värmen är efterlängtad, det anser vi alla. Vi befinner oss ca 200 mil från Danmark, och där lyser en stor sol redan från en klarblå himmel. Temperaturen påminner om en riktigt bra dansk sommardag. I maj och juni är allt öppet, gräset är grönt och det är relativt få människor i rörelse. Men i juli och augusti är det mer fart. Du väljer själv vad som passar dig bäst.

Bilresan från A7 till Sant Pere Pescador, där platsen ligger, går genom vackra fruktplantager, som står i full blom i maj månad.

Bilresan från A7 till Sant Pere Pescador, där platsen ligger, går genom vackra fruktplantager, som står i full blom i maj månad.


En ren tillfällighet

Det var egentligen en ren tillfällighet att vi stötte på den här fantastiska platsen, men så är det ju. Det är oftast tillfälligheterna som ger de bästa upplevelserna. Vi var egentligen på väg hem från en längre resa i Spanien, och skulle börja hemresan från en plats söder om Barcelona. På grund av en miss råkar vi köra in i staden, vilket gör att vi blir flera timmar försenade. Så när vi kommer fram till Girona i norra Katalonien, nära den franska gränsen, är barnen redan rörande överens om att det är färdigåkt för idag. Vi beslutar oss för att köra in och göra en paus och övernatta. Den pausen blev till 3 dagar extra, innan vi sedan fortsatte hemåt.

Poolen är imponerande. Till motion, till lek eller bara till att ta sig ett dopp i.

Poolen är imponerande. Till motion, till lek eller bara till att ta sig ett dopp i.
Fotograf: L´amfora


Camping – det fria livet

Det är just precis detta, som är anledningen till att vi campar. När vi hittar något vi gillar stannar vi bara ett par dagar extra. Regnar det, eller lever platsen inte upp till förväntningarna så åker vi bara vidare. Vi vill bestämma själva. Den här campingplatsen erbjuder full service, upplevelser, faciliteter och aktiviteter till minimum en veckas semester, och har ett brett utbud av aktiviteter, härunder sol och bad. Gillar man inte saltvatten finns ett utomhus badland. Restauranger, underhållning, cykelturer i området. Listan är oändligt lång. Inte för att man skall göra allt, även om de flesta aktiviteter är inkluderade i det ytterst rimliga övernattningspriset, men man kan alltså åter igen välja själv. Och det är ju det som är så suveränt bra.

Det som är mest anmärkningsvärt med den här platsen, är att stora platser av den här karaktären oftast lätt får en känsla av tivoliområde, och att man kommer till att bo mitt i det, men så är inte fallet här. Grejerna som låter ligger samlade på ett och samma område, och vill man bo nära det kan man göra det. Vill man ha lugn och ro, bo nära strandkanten eller nära äppelplantagen, är det också möjligt.

Mathias är otroligt lättvindig att ha med på resorna, men en resa till Spanien kräver fram för allt tid, tid och åter tid. Och oavsett var, är det alltid bra att komma ut ur bilen en stund.

Mathias är otroligt lättvindig att ha med på resorna, men en resa till Spanien kräver fram för allt tid, tid och åter tid. Och oavsett var, är det alltid bra att komma ut ur bilen en stund.


Vi kommer tillbaks hit

Till en början var varken Rasmus eller jag särskilt imponerade av de stora campingplatserna söderut, men Camping L´amfora är annorlunda. För det första är den uppdelad och för det andra är den så grön. För övrigt gör det så mycket att uppställningsplatserna är stora – ända upp till 180 m2 – och det ger mer luft. Söderut kläms man annars ofta in på ytor små som frimärken, vilket blir för tätt under högsäsongerna, när det är mycket folk. Kanske gör det lite att vi befinner oss en bra bit norr om Barcelona, men dock inte längre bort än, att man utan problem tar sig hit på en endagstur, om man tänker stanna kvar en längre tid på platsen.

Campingplatsen ligger på östkusten, så en färgstrålande solnedgång över havet får man inte här, men det är vackert ändå.

Campingplatsen ligger på östkusten, så en färgstrålande solnedgång över havet får man inte här, men det är vackert ändå.


Fakta

Läs mer om campingplatsen på www.campingamfora.com (engelska och tyska).

Övernattningspriser som börjar från 85,- kr för 100 m2 stora uppställningsplatser per natt. Här tillkommer personavgift, som börjar från 25,- kr per natt. Man kan också hyra så kallade lyxplatser på 180 m2 med ström och direkt koppling till färskvatten och avlopp för spillvatten för 150,- kr natten. Husdjur är tillåtna.

För den som inte har egen husvagn, kan bungalows, mobilehomes och lägenheter hyras.

Spara pengar med Camping Cheque

Ända fram till slutet av juni och sedan igen från början av september kan två vuxna i till exempelvis en husvagn inkl. uppställningsplats med ström, bo på platsen för 113,50,- kr per natt. Barn upp till 9 år är gratis. Läs mer om fördelarna med Camping Cheque på www.campingcheque.se. Kom ihåg att de inte kan köpas på plats!

Upplevelser i området

Salvador Dalis födelsestad och museum i Figueres.
Naturpark Aiguamolls de L´Emporda
Kloster i Sant Pere de Rhodes

Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Dethleffs
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Bli annonsör på CampingSverige
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt