CampingSverige.se

29.7.13

Av: Pernille Lykke Hansen Fotograf: Al-Ko
Dela
 

AL-KO: Risk att hjul kan lossna på husvagnar

I den fortlöpande kvalitetsuppföljningen har det upptäckts ojämnheter i färgskiktets tjocklek på bromstrummor av modell 2361. I värsta fall kan detta förorsaka att en eller flera hjulbultar släpper, med påföljande risk att hela hjulet lossnar.

Bromstrummorna på de aktuella husvagnarnas AL-KO axlar skall bytas ut

Bromstrummorna på de aktuella husvagnarnas AL-KO axlar skall bytas ut


För att säkerställa en maximal säkerhetsnivå skall därför bromstrummor av modell 2361 med produktion från oktober 2012 fram till maj 2013 bytas ut.

De aktuella bromstrummorna återfinns på enkelaxlade husvagnar med AL-KO axlar som har en totalvikt över 1600 kg, levererade från tyska, slovenska och svenska tillverkare från och med oktober 2012.

AL-KO ber alla möjligen berörda husvagnsägare att kontakta sina återförsäljare för att få klarhet om just deras husvagn påverkas av utbyteskampanjen.

Bromstrummorna på de aktuella husvagnarnas axlar skall bytas ut. Detta kommer att göras kostnadsfritt via återförsäljare eller annan husvagnsverkstad.

AL-KO tillverkar mer än 1 miljon axlar årligen över hela världen. Omkring 7.000 av dessa påverkas av denna kampanj.

Vad ägarna måste göra

Ägare av berörda husvagnar skall omedelbart kontakta sin husvagnsåterförsäljare för att få problemet åtgärdat.

Vi ber ägarna till dessa husvagnar att inte köra med husvagnen annat än till verkstaden när bytet skall göras. I den mån man redan är på resa med sin husvagn, alternativt inför färden till verkstaden, bör hjulbultarna kontrolleras och dras åt i enlighet med tillverkarens angivelser och sedan fortsätta att kontrolleras minst var 50:e kilometer.

Se också...
Kama Fritid AB
Hobby Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt