Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

8.5.09

Av: Helle Andersen Fotograf: visitbritain.org
Dela
 

Britain For Less: Så får du mer valuta för pengarna i Storbritannien

Storbritannien är för tillfället ett av de europeiska länder som ger mycket valuta för pengarna enligt många ekonomiexperter. Nu lanserar British Airways och VisitBritain ”Britain For Less”, en gemensam satsning för att locka fler svenska turister att uppleva det brittiska öriket i sommar

Klicka för större bild


På webbsidan britainforless.se finns exempelvis flygbiljetter från 705 kronor och svenskar erbjuds 20 procent rabatt på attraktiva brittiska musikfestivaler.  

– Svenskar kommer att fortsätta resa, trots lågkonjunktur och finanskris, men resorna blir färre och det resmål man väljer måste kunna ge valuta för pengarna. Med Britain For Less vill vi visa svenskarna hur de får pengarna att räcka längre under sin resa till Storbritannien, säger Gary Robson, Nordenchef, VisitBritain.

– Vår nybyggda Terminal 5 är porten till London. Den förmånliga pundkursen gör det möjligt för fler att unna sig vardagslyx som en behandling på Elemis Spa eller en god lunch på Gordon Ramseys nya restaurang. Och vill man sen snabbt ta sig in till stan så tar det bara 20 min att åka med snabbtåget Heathrow Express in till London, säger Peter Rasmussen, Regional Commercial Manager, British Airways Northern Europe.

– Storbritannien är en världsledande turistdestination, varje år välkomnar vi 32 miljoner utländska besökare. Vårt land står för tradition och cutting edge på samma gång. Oavsett om du söker storstadspuls, landsbygd, historia eller det senaste inom det senaste, så hittar du det här, säger Gordon Brown, Storbritanniens premiärminister.  

– Jag hoppas att denna kampanj uppmuntrar turister att utforska mer av vårt fantastiska land och de unika platser som Storbritannien har att erbjuda, avslutar han.

På webbsidan britainforless.se kan svenskar ta del av en mängd spartips:

På webbsidan finns också VisitBritains nya internationella SIM-kort till försäljning. SIM-kortet innebär att du som svensk turist kan ringa upp till 85 procent billigare, gäller mobilsamtal både inom och utanför Storbritannien och det är helt gratis att  ta emot samtal och SMS.  

Dessutom erbjuds 20 procent rabatt på festivaler runt om i Storbritannien. The Association of Independent Festivals står bakom erkända musikfestivaler som Creamfields of Liverpool, Festival on the Isle of Wight och Herefordshire’s Big Chill. Erbjudandet gäller exklusivt för biljetter som bokas via britainforless.se.  

Fakta - Britain For Less

Britain For Less är en av de största satsningarna någonsin från VisitBritain. Turistrådet investerar totalt 1,8 miljoner pund i 18 europeiska länder. British Airways är största partner i Sverige.

Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
Dethleffs
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt