Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

22.4.09

Av: Helle Andersen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold Fotograf: Rasmus Schønning
Dela
 

Campingrådet: Campingstugor på 35 m2

Campingrådet är nöjda med det ingående avtalet som länge varit en efterlängtad önskan, och som nu uppfylls.

Campingstugor, TopCamp Feriepark Langeland - Emmerbølle.

Campingstugor, TopCamp Feriepark Langeland - Emmerbølle.


Miljöminister Troels Lund Poulsen har idag ingått avtal med Venstre, Konservative och Dansk Folkeparti om att det framöver kan byggas campingstugor på upp till 35m2. Campingrådet är nöjda med det ingående avtalet, då det länge varit en önskan, och som nu alltså uppfylls. Campingrådet är likaså tillfreds med att det i framtiden blir möjligt att bygga campingstugor på upp till 30 m2 framför strandskyddslinjen. Miljöministern ville under förhandlingarna endast ge möjlighet till 25 m2.

Campingrådet har dock ett par områden i avtalet som de är mindre nöjda med.  

I en kommentar säger Campingrådets ordförande Preben Christiansen:

- Det har beslutats om att campingstugor i framtiden endast kan vara 4 meter höga. Det betyder att loften i campingstugorna blir kryploft, och det stod det inte något om på vår önskelista. Vi hade önskat en höjd på 5 meter. Preben Christiansen säger vidare:

- Vi hade också gärna sett att campingstugekvoten hade satts lite högre än de beslutande 20 % på campingplatser som ligger bakom strandskyddslinjen. Därutöver har satts en maximal gräns på 60 stugor per campingplats. Det kommer för några enstaka av de största platserna betyda en snar begränsning,

Miljöministern gör gällande att de nya reglerna kan komma att gälla från våren 2010, då det krävs en lagändring av sommarhuslagen. Campingrådets Preben Christensen hoppas att politikerna på Christiansborg kommer överraska och ta beslut tidigare, så att de nya campingstugreglerna kan få praktisk verkan redan 2010.

Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Dethleffs
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt