CampingSverige.se

23.9.08

Av: Anne-Vibeke Isaksen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold Fotograf: Rasmus Schønning
Dela
 

CampingSverige.se testar Camp-let grundligt

Enligt Anne-Vibeke Isaksen från CampingSverige.se är det endast några småsaker på Camp-letten som hon skulle vilja ändra på. I det stora hela så ger hon vagnen toppbetyg efter att rest runt 14 dagar på danska och holländska vägar och campingplatser.

Anne-Vibeke Isaksen framför Camp-letten som hon testkörde under en två veckor lång resa till Holland

Anne-Vibeke Isaksen framför Camp-letten som hon testkörde under en två veckor lång resa till Holland


Producenter av husvagnar och utrustning får klara besked av Anne-Vibeke Isaksen om de skickar iväg henne att provköra ett ”måndagsexemplar”. Camp-let A/S är ytterst tacksamma för hennes ärliga bedömning av vagnen efter testresan hon och hennes man tv-fotografen Rasmus Schønning gjorde i Holland under två veckor med en tältvagn från den syd jyska fabriken.

- Vi vet från våra kunder och återförsäljare att vi kan lita på produkterna som vi skickar ut på vägarna. Ändå är man lite spänd när det är en erfaren rese- och campingjournalist som Anne-Vibeke Isaksen som skall testa utrustningen, säger marknadschef Hans Jørn Nissen, Camp-let A/S.

Snabb uppställning

- Självklart skulle Camp-letten till Holland, tältvagnens högsäte. I Holland är det 16 miljoner invånare, och det är något av en utfordring att förvara en husvagn. Det går lättare med en Camp-let, som kan stå på högkant vid sidan av en bil i garaget eller carporten. Dessutom hänger holländarnas begeistring över tältvagnar ihop med deras mentalitet att de älskar den fria semesterformen, säger Anne-Vibeke.

Även om det var en liten bil framför Camp-letten, kunde hon överhuvudtaget inte märka på varken bilen eller bensinförbrukningen, att det var något på släp. De övernattade två nätter på varje plats, så det blev på så vis uppackat och nedpackat många gånger under resan. Femton minuter efter ankomst på platsen var Camp-letten inflyttningsklar, berättar hon.

15 minuter efter ankomst på campingplatsen var Camp-letten inflyttningsklar

15 minuter efter ankomst på campingplatsen var Camp-letten inflyttningsklar


- Normalt sett reser vi med husvagn, så vi kunde märka av en tydlig skillnad. Camp-let är Tempo 100 godkänd i Tyskland, så man drar till Holland på nolltid. Jag älskar att bo i tält och Camp-letten förenar upplevelsen att höra vinden ruska i tältet eller fåglarna sjunga med möjligheten att sova gott om natten i en dubbelsäng med ordentliga madrasser, säger Anne-Vibeke Isaksen.

Hon hittade varken fel eller speciell kritik, men fabriken i Arnum i Danmark fick ett par tips på några småsaker som hon tyckte att man bör ändra på. Hon efterlyser bland annat en hasp, så locket på bagageutrymmet inte rör vid tältduken, samt en gummikant på stållocket på köksskåpet.

- Det måste man ju säga är att komma billigt undan. Och vi tittar på detta nu. Men oavsett vad hon kom fram till är det alltid sunt att få sina produkter testade av någon som har användarnas ögon att se med. För oss handlar det ju om att ge användarna den bästa varan och några riktigt bra upplevelser, säger Hans Jørn Nissen.

Se också...

Camp-let 2018: Tältvagn i tre modeller

Camp-let 2018: Tältvagn i tre modeller

2018-03-01

Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt