Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

2.8.09

Av: Maria Andersen Fotograf: Thule
Dela
 

Cykelhållaren Thule FreeRide 530 vinnare i nytt ADAC-test

Thule - världsledande inom transportlösningar för personbilar – meddelar idag att cykelhållaren Thule FreeRide 530 valts till vinnare i kategorin takmonterade cykelhållare i ett jämförande test. Testet utfördes av tyska ADAC, Europas största motororganisation. Genom testet bekräftar Thule sin starka ställning på marknaden för takmonterade cykelhållare. Sammanlagt testades 14 cykelhållare: sex takmonterade och åtta dragkroksmonterade.

Klicka för större bild


Testet mätte flera kriterier och Thule FreeRide 530 fick höga poäng i flera av kategorierna som till exempel säkerhet, montering, användarvänlighet och kvalitet.  

Kör- och krocktester är viktiga kategorier när cykelhållare testas. Några av de testade produkterna klarade inte att behålla cyklarna under krocktesterna. I körtestet fick Thule FreeRide 530 goda resultat eftersom cyklarna säkert hölls kvar på hållaren.

Under årens lopp har Thule utvecklat hållare med nya, innovativa funktioner. Thule FreeRide 530 har bland annat utrustats med ett lättanvändligt fäste som underlättar monteringen av hållaren på bilen. En annan finess är att man med ett reglage kan lasta cykeln enkelt och snabbt. Det går även att låsa hållaren såväl till cykeln som till bilens lasthållare.

Några exempel på cykelhållare som tidigare vunnit ADAC-tester är Thule ProRide 591 och dragkroksmonterade Thule EuroWay.

Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
Dethleffs
Autohallen husbilar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt