Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

29.9.10

Av: Anne-Vibeke Isaksen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold Fotograf: Rasmus Schønning
Dela
 

Danmark: På camping mitt i Fyns kulturella centrum

Odense är inte bara Fyns största stad utan också hela Fyns kulturella centrum. Camping mitt inne istaden är en möjlighet om du verkligen gillar citycamping. Annars kan Odense också nås på kort tid från de vackra campingplatserna längs kusten.

Klicka för större bild


Även om Odense är Fyns största stad och Danmarks tredje största så är det fortfarande tal om en liten stad full av stämning. Ända sedan H. C. Andersens tid har det vilat en äventyrlig atmosfär över hela staden. Du märker av den både i parker, på gågator, på caféer och restauranter, men också ute på campingplatsen som ligger vackert placerad i något av Odenses alla grönområden. På en tur till Odense bör man självklart besöka den folkkära och världskända diktaren H. C. Andersens födelsehem. Du kan inte undgå att låta äventyret krypa in under huden och få dig att komma i stämning. Det gäller både barn och vuxna, för det den berömda H. C Andersen skrev och berättade, går rakt in i hjärtat.

Klicka för större bild


Hjärtat av Fyn

Odense ligger bra till, precis mitt i hjärtat av vackra Fyn, och inne i själva staden är det idylliskt med flertalet grönområden där du bara kan kasta av dig skorna och inta din medhavda picknick under tiden som barnen springer runt och leker. Allt det gröna tillsammans med Odense Å ger ett intryck av att vara nära naturen, även om du befinner dig i en större stad. Hör du till den aktiva typen där semestern inte enbart handlar om att slappa och äta god mat, så finns ett hav av aktiviteter i staden. En spring- eller cykeltur längs ån är som upplagd när du ändå bor på campingplatsen.

Klicka för större bild


Odense för barn och vuxna

Odense har under många år utvecklats från att vara en större provinsstad, till en stad som utmärker sig på flera områden. Det kommer inte bara de lokala till godo utan i stor grad också turisterna som snabbt märker att en vecka här sällan är tillräckligt. I Odense vet man mycket väl, att när barnen har det bra, så har alla det bra. Skall mor och far ha en kväll för sig själva så finns många möjligheter att äta en god middag på en av stadens alla restauranger, efterföljd av ett teaterbesök.

Klicka för större bild


Shopping och liv

Mitt inne i Odense ligger de livliga gågatorna där även den mest kräsne turist kan göra ett bra inköp. Butikerna är en blandning av välkända kedjor med märkesvaror och små specialbutiker med specialiteter och delikatesser. Det pulserande stadslivet finns i riklig utsträckning mitt i staden, men det är inte långt till lugnet om man önskar vila sina öron. Du förälskar dig snabbt i Odense, för staden har allt, men koncentrerat på ett litet område där man går från ställe till ställe. Alltså en storstad med allt dess utbud och erbjudanden utan att landsbygdens idyll och charmerande atmosfär försvinner.

När du har checkat in på campingplatsen behöver du inte starta bilen igen förrän familjen tar avsked och semestern är över. Allt ligger inom gång- och cykelavstånd. Det i sig ger en befriande rofylld känsla.

Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
Dethleffs
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt