CampingSverige.se

15.7.09

Av: Annette Andrup Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold Fotograf: Annette Andrup
Dela
 

Grekland: Camping i toppklass

Från färjelägret kör man direkt ut i staden Patras. De flesta bilar kör till höger i riktning mot Aten. Vi tar vänster mot Pyrgos som ligger 80 kilometer söderut, på västkusten i Peloponnese. Längs vägkanterna ligger högar av nyskördade meloner, vi blir så sugna så vi bara måste stanna. Vi köper en vattenmelon på 5 1/2 kg och en honungsmelon på 2 kg – kostnad: 5 euro.

Klicka för större bild


Målet är Camping Ionion Beach, nära staden Pyrgos. Det är bra skyltat men man bör vara uppmärksam på att det först skyltas med grekiska bokstäver och först 15-20 m senare kommer det en, för oss, mer läslig skylt. Campingplatsen ligger en bit ifrån vägen och det finns inte någon stad i dess omedelbara närhet.

Klicka för större bild


Camping Ionion Beach

Jag har läst på flertalet ställen att grekiska campingplatser är av ringa standard, men denna plats är annorlunda: helt enkelt i toppklass, och kan passande nog jämföras med de danska TopCamp platserna. Personalen talar bra tyska och lite engelska och campingplatsen har också lägenheter på platsen, som går att hyra.

Platsen ligger ända ute vid havet och enheterna är uppdelade i inte allt för stora bås – de flesta har bra skugga och flera har utsikt över havet. Vid varje plats, finns en skylt, där det står hur länge platsen är upptagen. Platserna i första raden närmast havet är bokade från maj till september, så det gäller att boka god tid i förväg. Vi har tur, det finns fortfarande en del platser lediga som vi kan välja mellan. Det är en hel del tyska och italienska fastliggare här som stannar 2-3 månader.

Klicka för större bild


Bra faciliteter och vackra omgivningar

Det finns både strandbar, stor swimmingpool, barnpool, lekplats, stormarknad, restaurang och internetcafé. Vi får dessutom information om att redan från nästa säsong kommer det att finnas hot spot så alla kan gå online från deras platser. Bakom restaurangen ligger en liten men mycket välsorterad stormarknad där man kan köpa allt det man kan ha behov av. Det finns också mot en liten kostnad tillgång till både tvättmaskin och tumlare.

De sanitära förhållandena är också bra men kom ihåg att alltid ta med toalettpapper när du åker till Grekland – man vänjer sig faktiskt vid att se folk komma gående med toalettrullen under armen. Dusch är gratis och på speglarna på toaletterna står ingraverat ”Kalimera” och ”Kalinichta” (godmorgon och godnatt) och det är en liten detalj som man blir lite glad av.

Klicka för större bild


Hela området är som en stor, frodig och välhållen park med ett hav av blomstrande buskar och en stor fontän som på kvällen ger en färgsprakande show.

Det är inte särskilt långgrunt så det blir snabbt djupt och består av grus och småsten så det rekommenderas att använda badskor. På grund av platsens goda badmöjligheter blir det inte överbefolkat på stranden, då en del unga människor och barnfamiljer söker sig till det mer inbjudande poolområdet.

Vi äter några härliga grekiska måltider, både i strandbaren och på restaurangen och prisnivåerna är absolut ok: en enklare middag för 53 euro för 4 personer inklusive dryck.

Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt