Grillade köttfärsrullar med gurkraita

Denna artikel är importerad från CampingSveriges gamla webbplattform. Det innebär att text-formateringen inte är optimal, samt att vissa bilder har en lägre upplösning än vad som är önskvärt. Vi hoppas du har överseende med detta. Kolla gärna in våra senaste artiklar om camping.

Campingliv är inte bara en fråga om fysiska aktiviteter och upplevelser, utan handlar lika mycket om god mat och dryck, gärna lagad på lokala råvaror. Vi har därför satt ihop några olika recept som avslutning på en perfekt dag.

Klicka för större bild 4 pers.500g köttfärs1 ägg1 gurka2 dl matyoghurt3 dl couscousBlanda färsen smidig med ägget och 2-3-msk vatten. Krydda med 1 tsk salt, 1 krm chilipeppar och gärna 1 tsk vardera av spiskummin, koriander och kardemumma. Dela färsen i 8 bitar. Forma varje bit till en avlång rulle direkt på små grillspett. Pensla  spetten med 1 msk olja och grilla dem runt om ca. 8 min. på utegrill, i grillpanna eller i ugn. Skölj och skär gurkan i ytterst i små tärningar. Blanda gurkan med matyoghurten och smaka av med ½ tsk salt, 1 krm peppar och gärna 1-2 pressade vitlökslyftor och 1 msk bruna senapsfrön. Koka upp 3 dl vatten. Tillsätt couscousen och ta kastrullen åt sidan. Låt stå med locket på ca. 5 min.Servera köttfärsrullarna med raitan och couscous, bröd samt en blandad sallad.Tips: Vill du ha sennapsfrön i raitan är det godast om de först rostas i en torr het stekpanna i några  minuter innan de blandas ner.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket