Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

14.7.09

Av: Helle Andersen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold Fotograf: Rasmus Schønning
Dela
 

Långt hemifrån på en weekend - del 4:5 - Polen

Det finns ingen anledning att köra flera dagar för att få utländska upplevelser. Precis utanför Skandinaviens gränser ligger upplevelserna och väntar, och man kan själv välja om de skall vara kulturella, aktiva eller om man vill känna på storstadens brus.

Klicka för större bild


Polens vackra Gdansk

Gdansk är mycket annorlunda i förhållande till allt det man förknippar med Polen. Stadens centrum är ytterst charmerande och påminner mycket om en tysk hansastad. Gdansk kan fylla en hel historiebok och den strategiskt bra belägenheten vid kusten har betytt att staden ofta har varit centrum under historiens gång.

Även om Gdansk är så historisk är det inte många hus som är mer än 50 år gamla. 80 procent av staden ödelades i slutet av 2:a världskriget. Man kan bara ha stor respekt för den återuppbyggnad staden genomgått eftersom man får en känsla av att man går runt i en 1600-tals stad – dock blandat med modern handelsmiljö.

En stadssemester till Gdansk kan kombineras med badsemester. Precis utanför staden finns det vidsträckta sandstränder och Östersjöns klara vatten. Flera campingplatser ligger precis ute vid havet, men förvänta dig inte för mycket av faciliteterna, även om det konstant utvecklas på detta område.

Campingplatsen

Platsen ligger 200 meter från en bred och vacker sandstrand. Faciliteterna är under medel, platsen är omgiven av sportfaciliteter som tennisbanor, löpstigar och kajakuthyrning. Bussen in till centrum avgår precis utanför campingplatsen.

Platsexempel: Orlinek
Läs mer om platsen nedan via länk eller på googlekartan.

Klicka för större bild


Kama Fritid AB
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt