CampingSverige.se

19.10.10

Av: Bobil & Caravan Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold
Dela
 

Norge: Stadscamping i Tromsø (4/5)

CampingSverige.se tipsar om fina centrumnära campingplatser i Norge, vilka har kort avstånd till stad och attraktioner, men som ändå är idylliska.

Skittenelv Camping

Skittenelv Camping


Tromsø är känt som Nordens Paris och erbjuder ett särskilt aktivt uteliv utöver sitt rika kulturliv. Här finns några av Norges bästa fiskrestauranger och världens nordligaste universitet, ölbryggeri, glasblåseri och domkyrka. Staden omgärdas av spektakulära fjäll vilka erbjuder varierande upplevelser, allt från Sommarøy i havsgapet vid Lyngen, och havet som ger möjlighet att både paddla kajak- och kanot, fisketurer under midnattssolen och utforskning av ölandskapet med ribbåt. Tromsø har också en 18 håls golfbana.

Skittenelv Camping ligger 2,5 mil från Tromsø centrum och erbjuder både hytter, tält och vagnsplatser. Med simbassäng och rutschkanor är platsen idealisk för barnfamiljer och ligger fint invid en sjö och med de dramatiska fjällen som bakgrund. Hurtigruten passerar två gånger under dygnet. Speciella faciliteter är bastu, minigolf, softgunbana och möjligheter att hyra båt. Midnattssolen varar från den 19 maj till 25 juli.

Se också...
Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt