CampingSverige.se

28.6.09

Av: Annette Andrup Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold Fotograf: Annette Andrup
Dela
 

Österrike: Camping nära Insbruck

Resan till Grekland är lång och vi beslutade redan hemifrån att vi ville övernatta på Schloss Camping i Österrike då det ligger på kort avstånd från motorvägen, men fortfarande har en fantastisk utsikt över bergen.

Klicka för större bild


Schloss Camping Aschach

Schloss Camping Aschach ligger i staden Volders, 25 km norr om Innsbruck – avfart mot Vatten. Det är många som använder platsen som transit, så de kommer på kvällen och lättar igen nästa morgon, vilket ger en del oro, men det är faktiskt en god plats där man gott kan tillbringa lite tid. Campingchefen talar och förstår en del danska och platsen har en storslagen utsikt över bergen.

Det finns swimmingpool, en liten kiosk och bra sanitära faciliteter, bland anat tvättmaskin och tumlare till fri användning. Det finns också en utmärkt restaurang, där vi äter en stor måltid mat inklusive dessert för endast 10 euro per person. Platsens stora dragplåster är dock, som sagt, den fantastiska utsikten.

Vi kommer fram mitt på eftermiddagen i 30 graders värme, så våra tonårsdöttrar, som är med på resan är snabba att äntra den inbjudande swimmingpoolen. Det är gratis för campingplatsens gäster att bada och det finns solstolar vid poolen.

Vår nyinköpta pop-up tält är i övrigt en succé – vilket betyder att tjejerna själva kan slå upp det och lägga in madrasser och bädda på under 7 min.

Klicka för större bild


Volders

Platsen ligger mitt i staden, med Schloss Aschack som ligger fallfärdigt, men dock ganska majestätiskt bakom campingplatsen. Man kan ta sig upp till slottet via en stig till höger om campingplatsen, men det kan dessvärre bara beskådas utifrån. I utkanten av byn finns en kristallverkstad Swarovski Kristalwelten som har öppet dagligen mellan 9 och 18.30 (entré 8 euro) och några tycker att ett besök absolut är värt pengarna.

Andra säger att det på ett annat ställe mitt inne i staden finns en turistattraktion i form av en bondgård, där djuren bor i källaren och bondfamiljen på första våningen, och det skall vara öppet mellan djur och människor!? Denna gång har vi inte tid att se det då vi skall hinna med en färga i Ancona.

Jag går en tur i staden och en söndag eftermiddag i juli är det endast lite liv vid den lokala grill- och glassbaren som ligger ett par gator ifrån campingplatsen. Jag njuter av alla de vackra trädgårdarna där det arbetas mycket med plantering, stensättningar och allvärldens trädgårdstomtar, skulpturer och andra roliga saker.

Fakta

Platsens hemsida är lite tråkig, men klicka på ”Bilder”, för det har de några riktigt bra. Vi betalade 41,70 euro för en övernattning för 4 vuxna, en hund, en camper och ström.

Schloss Camping Aschack ligger som redan nämnts på kort avstånd från motorvägen och det är bra skyltat  fram till platsen.

Klicka för större bild


Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt