CampingSverige.se

3.5.13

Av: Lars Erik Paulsson
Dela
 

Plast smakar pest

Att ta bort plastsmaken från vattentank och –ledningar, är lättare än de flesta tror. Samma princip kan dessutom användas för att få bort plastdoften ur ett nytt kylskåp.

Bakpulverblandat vatten tar bort plastsmaken ur vattensystemet

Bakpulverblandat vatten tar bort plastsmaken ur vattensystemet


Så står den då där – den nya, rullande semesterbostaden. Nyss kommen från tillverkningsbandet, och leveransservad av återförsäljaren.

Men under första provturen upptäcker du snabbt vad handlaren inte gjort något åt: vattensystemet! Att borsta tänderna är inget nöje, och teet eller kaffet smakar ”urk”!

Det är naturligtvis plasten i tank och ledningar som är boven i dramat, och plastsmaken i vattnet kan man få dras med mycket länge om man inte känner till knepet att få bort den.

Lösningen är något så enkelt som vanligt bakpulver. Fyll tanken ungefär till hälften med ljummet vatten, lös upp en halv till en burk bakpulver i vattnet och fyll sedan tanken med ljummet vatten. Öppna kranarna en efter en, så att bakpulvervattnet fyller alla ledningar.

Låt blandningen stå i systemet några dagar, tappa ur den och skölj igenom hela systemet med friskt vatten.

Blandningen av bakpulver och vatten kan du även använda för att tvätta ur kylskåpet, eller för att rengöra den nyinköpta kylboxen av plast.

Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt