Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

7.1.11

Av: Kjell-Erik Kristiansen, Bobil & Caravan Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold
Dela
 

Sverige: Daftö Resort – ny äventyrspark för 15 miljoner

Daftö Resort strax söder om Strömstad utsågs i somras till Sveriges bästa campingplats. Nu satsar man på att utveckla ytterligare.

Klicka för större bild


Under hösten har man satt igång arbetet med den nya äventyrsparken för 15 miljoner svenska kronor. Den skall stå klar 2012. Parken skall bli något utöver det vanliga och första spadtaget togs i höstas på den helårsöppna campingplatsen – eller resorten som man väljer att kalla sig. En del av parken kommer att öppnas för besökare runt midsommar 2011, men skall stå helt klar inför sommarsäsongen 2012. Äventyrsparken kommer att innehålla en mängd attraktioner och fokus kommer att ligga på pirat- och äventyrstemat, som även under den gångna sommaren har varit ett genomgående tema på Daftö. Totalt sett är investeringen beräknad till 15 miljoner svenska kronor. Det är leklandet som skall utvecklas och totalt kommer parken att innehålla ett 20-tal attraktioner som skall locka till äventyr och få igång fantasin.
- Jag tror att vi kan locka ännu fler besökare från både Danmark, Sverige och Norge säger Mette Kempe som är daglig ledare på Daftö Resort.

Klicka för större bild


Bland attraktionerna nämns hinderbana, äventyrsslott, spökkällare, hopptorn och teaterföreställningar med olika teman. Äventyrsparken kommer att byggas nära stugorna och campingen på Daftö. Det kommer att tas ut en entréavgift, men de boende på resorten får rabatt. När äventyrsparken är färdig kommer den att vara öppen från påskhelgen till oktober.
– Med äventyrparken styrker vi ytterligare vår position som attraktivt turistmål, säger Mette Kempe vidare. Det är Christian Bjerling på CB-design som har fått uppdraget att designa parken. Det är också han som har skapat det nuvarande leklandet på Daftö.

Se också...
Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Dethleffs
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt