Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

14.6.09

Av: Annette Andrup Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold Fotograf: Annette Andrup
Dela
 

Vejlby Fed: Camping med havsutsikt

Inte långt från Middelfart ligger Vejlby Fed. Åker man genom de små landsorterna Korsbjerg och Røjle så är man nästan framme, och med den goda skyltningen hittar man lätt Vejlby Fed Camping. Här blir man bra mottagen på sjungande fynska av chefsparet Pia och Jesper som har haft platsen de senaste 9 åren.

Klicka för större bild


Campingen har 250 enheter samt hytter och 30 tältplatser. Den är vackert belägen vid Lilla Bält och de nio komfortplatserna ligger på första parkett utmed havet. Platsen ligger i ett sommarhusområde och har därför en stor välsorterad butik med dagligvaror, färskt bröd, tidningar och ett hörn med spännande konsthantverk.

Klicka för större bild


Allt från vattensport till Internet

Utöver den härliga sandstranden finns här också en swimmingpool som värms upp av solenergi. Poolen har öppet från pingst och en grillbar är öppen under helgerna och sommarperioden.

Här finns flera lekplatser och uthyrning av både cyklar och mooncars. Till platsen hör också minigolf och tennisbana och ett stort festtält för diverse arrangemang, t.ex. klädförsäljning och fester. Under sommarperioden finns speciella program för barn där guider underhåller dem med olika aktiviteter fyra gånger i veckan. En aktivitet för både barn och vuxna är att mata de små ponnyhästarna med knäckebröd.

Vill man utfodra sig själv med hjälp av ett fiskespö finns det möjlighet att fånga en öring eller två och man kan utöva alla former av vattensporter. Campingplatsen hyr ut vattencyklar och båtar.

Det är dessutom gratis Internetuppkoppling på hela platsen och det faller i speciellt god jord hos de unga camparna.

Trygghetsavtal

Vejlby Fed Camping har ingått ett avtal med Falck, som innebär att om olyckan är framme, tas man till läkare eller sjukhus och tillbaka till platsen igen, eller om nödvändigt hem till hemadress (inom Danmarks gränser). Fordon och husvagnar ingår också i avtalet.  Så får man problem med att starta, bensinstopp eller liknande  så finns hjälp att hämta. Detta gäller för övrigt också om man är på väg till eller från platsen (och har bokat i förväg). Det finns också hjärtstartare på platsen.

Klicka för större bild


Närområdet

Det finns många stigar runt om i området med massor av natur. Jag promenerade längs den lilla landsvägen till Vejlby (ca. en halv kilometer) och njöt av den sköna lantliga naturen och alla pratglada invånare. Precis innan stadsskylten i Vejlby mötte jag ”Honungsmannen” Bjarne som säljer både honung av egen produktion och som kunde berätta om området, bland annat om Vejlby kyrka som har en kul och mycket gammal historia, som du kan läsa om på pastorat.dk/kirker/vejlby.dk.

Det är knappt 10 km till Middelfart som bland annat bjuder på gamla stockvirkehus, blomstrande trädgårdar, hamnmiljö, museer och stadsliv. En spännande utflykt kan vara att åka på valsafari – båtarna går från hamnen i Middelfart flera gånger i veckan under juli och augusti, då det är störst chans för att få se djuren.

Området runt Hindsgavl håller på att utvecklas till ett stort naturreservat och kommer framöver att bli en attraktion som är värt att besöka.

Strib ligger endast 6 km från campingen och här finns både hamnmiljö och naturupplevelser.

Klicka för större bild


Inkluderat i havsutsikten kunde jag också beundra några fynbor som varje dag tog sig ett morgondopp – det var endast 8 grader i vattnet!

Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Hobby Husvagnar
Dethleffs
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt