Hobby 2022: Premiär för nya toppmodellen Maxia

Hobby lanserar en ny toppserie till 2022 års modellprogram. Maxia kommer inledningsvis i två modeller där 660 WQM verkligen sticker ut med frontkök, panoramafönster och öppen planlösning i skandinavisk inredningsstil.

Maxia 660 WQM är byggd på dubbla axlar.

 

Inför säsongen 2022 har tyska Hobby gjort en rejäl uppgradering av sitt modellprogram. I samarbete med externa designbyråer har ett nytt designspråk tagits fram och det märks inte minst på helt nya toppserien Maxia. De tyska formgivarna hymlar inte med att den skandinaviska stilen har varit en stor förebild i utvecklingen av Maxia. I marknadsföringsmaterialet pratar man om en husvagn som är gjord för ”hygge”, det danska begreppet för att njuta, må bra och unna sig något gott.

U-soffa och enkelbäddar i Maxia 495 UL.

Luftigt och sobert

Utvändigt har Maxia i grunden ett tydligt släktskap med övriga Hobby-serier, men den minikulhamrade plåten, de svarta aluminiumfälgarna och de antracitgråa dekorfälten signalerar att detta är något utöver det vanliga. Det står definitivt klart när man kliver in och upptäcker en interiör som inte liknar något annat som Hobby har producerat.

Det är avskalat, luftigt, sobert och modernt med färgskalor i mörkgrått, ljust trä och vitt. Det känns ändå ombonat och mysigt med en mix av mjuka och hårda material – bänkskivor, skåpsluckor och avställningsytor harmonierar med fint med gardiner, kuddar och filtklädda väggpartier.

660 WQM beskrivs som en semesterlägenhet på hjul. (3D-visualisering)

Två planlösningar

Maxias första modellår erbjuder två planlösningar; 495 UL och 660 WQM. Maxia 495 UL är 712 cm lång, har en U-formad sittgrupp och två enkelsängar längst fram. Flaggskeppet Maxia 660 WQM har generösa utrymmen på nästan 20 kvm och fångar ögat med modernt frontkök, panoramafönster och öppna ytor. Queenbädden är tvärställd och försedd med kallskumsmadrasser med sju zoner (finns även i 495 UL). Badrummet är placerat längt bak.

Sällskapsdelen består av en stor L-soffa med schäslong som i praktiken bildar en U-soffa. På väggen mittemot finns plats för en stor platt-tv och som vanligt finns gott om mysig stämningsbelysning, ett av Hobbys signum. Vagnens höjdpunkt måste ända vara frontköket som är inramat av ett stort fönster som övergår i ett panoramatak.

Frontköket i 660 WQM har stort ljusinsläpp från panoramafönster. (3D-visualisering)

Fullutrustad

Listan på utrustning som ingår som standard i Maxia är lång, bl a aluminiumfälgar, 7-zonsmadrasser och värmesystemet Truma Combi 6 E. På 660 WQM finns Alde värmesystem inklusive vattenburen golvvärme som tillval.

Maxia har kallskumsmadrasser med sju zoner som standard.

Rymlig kyl från Dometic som kan öppnas från både höger och vänster.

God belysning är ett av Hobbys signum.

Garderob i 495 UL.

Skåpluckor i ny design.

Fakta Hobby Maxia

Ny modellserie 2022 som är Hobbys top-of-the-line-serie. Inspirerad av skandinavisk designstil med danska begreppet ”hygge” som ledord. Fullutrustade modeller som initialt lanseras i två planlösningar: 495 UL och 660 WQW. 495 UL har enkelbäddar och U-soffa, 660 WQW utmärker sig med frontkök, panoramatak och tvärställd queensbädd.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket