Tabbert 2024: 70-årsjubileum med nya Senara

Det klassiska tyska märket Tabbert firar 70-årsjubileum med att lansera en ny instegsserie vid namn Senara.

Alfred Tabbert byggde sin första husvagnsprototyp år 1953. Den hette Ideal och blev startskottet för en framgångssaga för den då 45-åriga konstruktören. I början på 70-talet nåddes en milstolpe då drygt 9300 husvagnar tillverkades under ett och samma år, nämligen 1971.

I slutet av 1990-talet gick företaget samman med Kanus och det nya företaget KnausTabbert har fortsatt att utveckla husvagnsmodeller som gör avtryck på marknaden. Till exempel den lilla retromodellen T@b som såg dagens ljus i början på 2000-talet. De senaste 20 åren har Tabbert lanserat flera modeller i premiumklassen med Cellini som starkast lysande stjärna.

Nya Senara finns i sex planlösningar.

Senara ny instegsserie

Årets stora nyhet är den nya serien Senara som ersätter Rossini som Tabberts instegsserie. Senara kommer i sex planlösningar, från den kompakta 400 QD med tre bäddar till 620 DMK som har generösa ytor och en längd på 638 centimeter. Senara utmärker sig bland annat med ett belysningskoncept med direkt och indirekt ljus som skapar harmoni och trevnad. Förra årets nyhet Pantiga utökas i år med tre nya planlösningar; 490 E, 550 TDL and 655 DMK. Under jubileumsåret 2024 kommer alla Tabbert-modeller att förses med en jubileumsplakett.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket