Ny Hobby Optima på Fiat-chassi

Hobby lanserar en ny välutrustad specialversion av Optima Ontour byggd på Fiat-chassi. Kompakt, men ändå rymlig och till ett synnerligen konkurrenskraftigt pris.

Optima Ontour Edition V65 GE är en välbekant modell från Hobby. Med en längd på 6779 mm och totalvikt på 3500 kg är den smidig att manövrera, både på landsväg och i stadsmiljö. Bredden är endast 2230 mm, men Hobbys ingenjörer har ändå lyckats skapa en husbil som känns rymlig invändigt. Med enkelbäddar, trivsam sittgrupp, kök med rymlig arbetsyta, badrum med dusch och gott om förvaringsutrymmen har Optima Ontour Edition V65 GE allt som behövs för en bekväm resa.

Ontour Edition F är byggd på Fiat.

Fiat-chassi

Den nya specialversionen har tillägget Edition F vilket betyder att den är byggd på Fiat-chassi med 140 hästkrafters motor, lättmetallfälgar på 16 tum, automatisk klimatanläggning samt ratt och växelspaksknopp i läderutförande. Den har även uppdaterats med Edition F-dekaler, elektriskt fotsteg, nya textilier i grått och ljusa träsnickerier. Med en lastkapacitet på över 560 kilo ges möjlighet att ta med stor packning utan risk för övervikt.

Fullutrustad

Hobby har en hög utrustningsnivå som standard, i ”Hobbykomplett” ingår det mesta som en husbilsåkare kan vilja ha. Denna specialversion har ytterligare utrustning som sätter guldkant på tillvaron, till exempel ingår tv på 22 tum, markis, navigationssystem och mediacenter från Pioneer, backkamera och styrsystemet HobbyConnect. Totalt har den nya modellen extra utrustning för ca 11 000 Euro. Priset för Hobby Optima Ontour Edition V65 GE ligger på konkurrenskraftiga 998 000 kronor.

Större åf-nät

Hobby har ändrat sin organisation i Sverige vilket innebär att märkets husbilsmodeller nu finns hos fler återförsäljare. Forsbergs Fritidscenter har lång erfarenhet av Hobby och jobbar med märket på sina sju anläggningar i Hyssna, Bjuv, Borlänge, Kalmar, Karlstad, Linköping och Stockholm. Försäljningsnätet har dessutom nyligen utökats med fem nya återförsäljare – Tumbo Husbilar, PR Husbilar, Vinslövs Fritidscenter, Westerdahls Husvagnscenter och Hobby Fritid i Tenhult.

Urval av extrautrustning som ingår:

– Automatisk klimatanläggning förarhytt
– Ratt och växelspaksknopp i läderutförande
– Lättmetallfälgar 16 tum
– Mörkläggningssystem
– Dörr med insektsskydd
– Markis Thule
– Isolerad och uppvärmd gråvattentank
– SAT-TV-kombination med 22 tum led-tv
– Navigationssystem och mediacenter Pioneer
– Backkamera
– Styrsystemet HobbyConnect

Fakta Hobby Optima Ontour Edition F

Chassi: Fiat
Motor: 140 hk
Totalvikt: 3500 kg
Lastvikt: 549 kg
Bältade platser: upp till 4
Sovplatser: upp till 4
Längd: 6779 mm
Bredd: 2230 mm
Höjd: 2897 mm
Pris: från 998 000 kronor

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket