Hymer 2024: Triss i modellnyheter

Sportig campingbil, påkostad plåtis och det nya kraftpaketet ML-T 580. Hymer presenterar tre intressanta nyheter för modellåret 2024.

Den tyska husbilgiganten från Bad Waldsee har byggt husbilar sedan tidigt 70-tal och är idag en ledande tillverkare inom premiumsegmentet. Förra årets uppseendeväckande nyhet – Hymer Venture S – är svår att toppa i sensationsvärde, men Hymer lanserar likväl tre spännande nyheter till 2024 års modellprogram.

Till exempel presenteras en specialutgåva av Free S Campus, en tuff plåtis där S:et står för sport. Den är byggd på Mercedes, har en 170 hästars motor och 9-växlad automatlåda. Elektrisk parkeringsbroms, backkamera och ett flertal förarassistanssystem ökar körkomforten. Den är lackad i en grågrön nyans och försedd med svarta aluminiumfälgar. Popup-taket har en sängplats som mäter 200×122 centimeter så tillsammans med den tvärställda sängen längst bak kan fyra personer hitta en sovplats.

Free S Campus har popup-tak med en sängplats som mäter 200×122 cm.

Grand Canyon S

En annan plåtis som uppdaterats är Grand Canyon S som fått vissa drag av den tidigare nämnda Venture S. Temperaturen på ljuskällorna kan justeras individuellt och det finns två inredningsstilar att välja på. Pearl Grey har gråa väggar med filtliknande material och skåpluckor i ekfinish, medan Ivy Green har en olivgrön ton på möbelinredningen och snygga horisontella träplankor på väggen vid sittgruppen och vid kylskåpet. Litiumbatterier borgar för god elförsörjning och via Hymer Connect-appen kan många praktiska funktioner skötas.

Hymer ML-T

ML-T-serien kommer nu i en ny version, 580, som precis som förut är under sju meter lång och kvalar in i viktklassen 3500 kilo. Inredningen är smakfull med rena linjer och ombonade färgskalor. Två designlinjer finns att välja på – Velvet Ash och Native Bamboo. Modellen har snygg och smart belysning, bland annat en taklampa som är löstagbar och kan placeras efter tycke, till exempel hängande ovanför sittgruppen eller sättas på en hörnhylla med ett cirkelformat hål. Med Smart Battery System 2.0, en rymlig 154 liters compressorkyl och en dieselvärmare räcker strömförsörjningen länge.

Den nya kraftpaketet ML-T 580.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket