Kabe husvagn 2024: Designlyft och unikt chassi

En ny planlösning, ett nytt unikt chassi och ett stort antal uppdateringar av interiör och exteriör design. Kabe möter 2024 med många intressanta husvagnsnyheter.

Svenska Kabe, som fyllde 65 år förra året, går in i modellåret 2024 med gott självförtroende och stor optimism. Branschen har förvisso mattats av det senaste året, men Kabe visar ändå upp imponerande siffror. Under första halvåret 2023 är Kabe landets mest sålda husvagn med en marknadsandel på 25 procent. Kabe har även ökat sina marknadsandelar på exportmarknaderna, framför allt i Tyskland, Nederländerna och Storbritannien. Tyskland är nu den näst största marknaden. Totalt har Kabes export ökat med över 60 procent under första kvartalet 2023.

Det breda röda fältet på Royal och Ädelsten för tankarna till 70- och 80-talsdesign.

Det nya modellåret

Till modellåret 2024 gör Kabe förändringar både invändigt och utvändigt på befintliga modeller, men lanserar även några helt nya planlösningar. På husvagnssidan marknadsför Tenhults-företaget fyra modellserier – Estate, Ädelsten, Royal och Imperial. Vagnarna kan fås i varierande längder, från 470 till 1000 centimeter. Till modellåret 2024 kan Ädelsten-serien fås med en centrerad dubbelsäng längst bak i vagnen där bädden nås från båda sidor. Detta gäller Ametist 560 GLE, Safir 600 GLE och Onyx 630 GLE.

Kabes nya chassi ger större lastmöjligheter och går att få till 600-630-modeller i serierna Ädelsten, Royal och Imperial.

Nytt chassi

Kabe har tillsammans med Knott tagit fram ett enkel-axlat chassi med en totalvikt på 2300 kg, det första i sitt slag för husvagnar. Chassit ger större lastmöjligheter och går att få till 600-630-modeller i serierna Ädelsten, Royal och Imperial. Tack vare en ny axeldesign får chassiet mjukare fjädring. För att klara den ökade vikten utrustas vagnarna på det nya chassiet med husbilsdäck. Imperial-serien får också en ny exteriör med dekor som trycks direkt på plåten, samma som på Kabes husbilar. Även serierna Royal och Ädelsten uppdateras med ny exteriör dekor. Det breda bandet i klassisk Kabe-röd nyans har en viss retro-känsla som säkerligen faller många husvagnsentusiaster i smaken.

Nya överskåp med inbyggd belysning och högtalare.

Ny planlösning

Kabe utökar Royal- och Imperial-serierna med en ny modell kallad 740 CTDL. Vagnen finns i flexline-varianterna E2, E5, E8 och E9. Nya 740 CTDL har stort vinkelkök, rymlig soffa och badrumslösning med duschkabin som är placerad längst bak längs med vagnens bredd. Ädelsten-, Royal- och Imperial-serierna får nya överskåp med inbyggd belysning. Estate-serien uppdateras med överskåp med nya luckor i folien Grau med träkantlist och svart rand.

Ny blandare och klädsel

I år introducerar Kabe en ny träfolie, Atlas Zeder, med mättade bruna toner som accentueras med ljusare färger på golv, köksluckor, bord och bänkar. Estate-vagnarna får en taklucka med ny design. Samtliga 2024-modeller, förutom Estate, får en ny köksblandare med metallhandtag. I år lanserar Kabe en ny klädsel med läderkänsla. Den heter Lancaster och har en yta av PU (artificiellt läder) med en baksida gjord av återvunnet läder, vilket gör den slittålig och lätt att hålla ren. Estate-serien får två nya kollektioner med dynor och gardiner.

Ny köksblandare med metallhandtag.

Klädseln Lancaster med läderkänsla.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket