Hobby husvagnar 2013: Nya Premium-modeller och förfinade interiörer

Totalt 50 olika husvagnsmodeller kan europaledaren Hobby erbjuda köparna under modellåret 2013. Huruvida alla kommer till Sverige, är dock i skrivande stund inte fastställt.

Många barnfamiljer skulle vilja kunna köpa en vagn av detta slagNär nya Premium-serien presenterades för ett år sedan, väckte den sensation. Många trodde att dessa exklusiva vagnar främst skulle attrahera äldre köpare, men det har visat sig att även många barnfamiljer skulle vilja kunna köpa en vagn av detta slag.

Lysdiodlister ovanför ovanskåpen

Lysdiodlister ovanför ovanskåpen finns nu i flera av Hobbys modellserier

Till modellåret 2013 kan därför Hobby presentera två helt nya modeller med våningssäng för barn, 540 KMFe och 650 UKFe, av vilka den ena – 540 KMFe – tidigare funnits i De Luxe-utförande. Till detta kommer nya planlösningar – KFU på ”Hobby-språk” – i 560- och 610-karosserna.

Ännu en ny planlösning finns också i 560-karossen: 560 WLU är den första vagnen i Premium-serien som har stor hygienavdelning tvärs över hela bakgaveln.

Elegant köksfönsterinramning med infällda vägguttag

Elegant köksfönsterinramning med infällda vägguttag

Ny inredningsdetalj är lysdiodlister ovanför ovanskåpen

Samtliga Premium-modeller som presenterades förra året finns kvar på programmet, och gemensam förändring för hela serien är att fönstren blivit större för att släppa in mer ljus. Samtidigt ger de tonade rutorna gott skydd mot nyfikna blickar.

Störst förändringar i Excellent-serien hittar man inomhus, där snickerierna nu går i päronträton, medan skivorna är magnoliafärgade. Ny standardklädsel är Madeira, och ny inredningsdetalj är lysdiodlister ovanför ovanskåpen. De Luxe-serien är i stort sett oförändrad men har fått ny standardklädsel – Cocoa – och nya gardiner.

Prestige-serien fick en total uppdatering till förra modellåret, och är därför i stort sett oförändrad till 2013. Ny standardklädsel är Laos, och precis som i Excellent-vagnarna sitter det nu lysdiodlister ovanför ovanskåpen. Villavagnsliknande Landhaus 770 CFe har fått ett ”syskon” i form av 770 CL, med långbäddar och separerad hygienavdelning med dusch på ena långsidan och toalett på den andra.

Börjar använda BUS-teknik för att styra belysning och andra funktioner

Stor nyhet är att Hobby nu börjar använda BUS-teknik för att styra belysning och andra funktioner i sina vagnar – något man hittills bara sett i exklusivare husbilar. Systemet kan kompletteras med en LCD-skärm för ytterligare funktioner. För att spara ström, är de flesta belysningsarmaturer nu av lysdiodtyp.

Gemensamt för alla Hobby-modeller av årsmodell 2013 är att chassiet har optimerats, vilket lett till att den tillåtna totalvikten – och därmed också lastförmågan – kunnat ökas för ett flertal modeller. Alla modeller kommer som standard att utrustas med Trumas nya värmepannor – S3004 resp. S5004 – som är både elegantare och lättare att hantera än föregångarna. Hobby kan också, som tillval, erbjuda Alde vattenburen centralvärme i ett stort antal modeller.  Läs mer om Hobby husvagnar här

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket