Jungfruresa för Finnlines nya fartyg

Finnlines nya fartyg Finnsirius sätts i trafik i den 15 september. Jungfruresan går från Nådendal via Långnäs till Kapellskär.

Finnsirius är det första av Finnlines två nya RoPax-fartyg i Superstarklassen, och sätts i höst in på rutten mellan Nådendal utanför Åbo i Finland, åländska Långnäs, och Kapellskär strax norr om Stockholm.
– Det nya fartyget har panoramafönster överallt vilket ger fin havsutsikt från den inglasade terrassen eller spaavdelningen, där det även finns en utomhusjacuzzi, säger Marco Palmu, Head of Passenger Services på Finnlines.
Finnsirius har även yogastudio och gym, lounger för pendlare och affärsresenärer samt en stor taxfreeshop. För jobbmöten finns moderna konferensrum med plats för upp till 72 personer.

Fartyget har sju restauranger. Kocken Henri Alén har medverkat till menyerna.

Sju restauranger

Fartyget har sju barer och restauranger. Utöver en traditionell buffé finns Fisherman’s Bistro, Barrel Bay Bar & Tapas och Micke’s Wine & Dine. Den välkände finska kocken Henri Alén har medverkat i framtagandet av menyerna, och den prisbelönta svenska bartendern Josephine Sondlo har tagit fram en dryckesmeny. Finnsirius har flera olika hyttkategorier med allt från kompakta standardhytter till större hytter som rymmer sex personer, och även lyxiga sviter. Det finns särskilda hytter där husdjur är välkomna och i närheten kan man rasta sin hund. På däck 12 finns en inhägnad rastgård där hundarna kan släppas lösa, även bistron har ett område för husdjur.

Dan Grönwall och Henri Alén.

Fotpassagerare

En nyhet är att även fotpassagerare utan eget fordon kan åka rutten mellan Kapellskär, Långnäs och Nådendal. Det går kollektivtrafik till och från terminalerna. Från mitten av september kommer det att finnas en bussförbindelse från Åbo till hamnen i Nådendal. Det kommer också att finnas kollektivtrafikförbindelser mellan Mariehamn och Långnäs, samt mellan Norrtälje och Kapellskär.

Nya fina konferenslokaler.

Avgång varje kväll

Finnsirius kommer varje dag att avgå på kvällen från Kapellskär, och Finnswan, som har trafikerat rutten i flera år, på morgonen.
– Vi erbjuder den snabbaste resan mellan Sverige och södra Finland, och bekväm pendling till och från Åland, säger Marco Palmu.
Resan till åländska Långnäs tar tre och en halv timme och därifrån är det sedan fem timmar finska Nådendal på. Varje morgon vänder Finnsirius sedan åter från Nådendal mot Långnäs och Kapellskär.
Finnsirius ger sig ut på sin jungfruresa från Nådendal till Kapellskär den 15 september 2023. Dagen till ära bjuder Finnlines på ett underhållningsprogram med flera musikartister, en guidad rundtur och erbjudanden i restaurangerna samt taxfree-shopen. Biljetter till jungfruresan finns tillgängliga via Finnlines hemsida.

Panoramafönster ger fin utsikt.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket