Lyxiga Laika och instegsmärket PLA

Denna artikel är importerad från CampingSveriges gamla webbplattform. Det innebär att text-formateringen inte är optimal, samt att vissa bilder har en lägre upplösning än vad som är önskvärt. Vi hoppas du har överseende med detta. Kolla gärna in våra senaste artiklar om camping.

Laika och PLA är två sidor av italiensk husbilstillverkning. Den första har tagit plats i premiumskiktet, den andra tillverkar prisvärda bilar i instegsklassen.

Laika är en elegant husbil med högklassiga tekniska lösningar, säger Stefan Öhman.

Laika är en elegant husbil med högklassiga tekniska lösningar, säger Stefan Öhman. – Vi har jobbat med Laika i sex år, det är en elegant husbil med högklassiga tekniska lösningar, säger Stefan Öhman på Öhman Bil & Maskin i Västerås.På mässan Caravan Stockholm visade han upp tre Laika-modeller bla  Ecovip 419, en helt ny halvintegrerad modell med enkelsängar, Truma Combi 6, nedsänkbar säng och tvärställd toalett bak. Toscana Edition är en fullutrustad kampanjmodell lackad i ljusblått med bl a 16-tumshjul, 150 hästars motor, tv, navigation och elektriskt fotsteg. Priset stannar just under 700 000 kr. – I vårt sortiment har vi  även Kreos 7009, en helintegrerad bil på chassi från Al-ko med Aldevärme, långbäddar, backkamera och mycket mer, berättar Stefan.

PLA grundades 2009 av Pierre Luigi Alinari vars initialer gett namn åt märket.

PLA grundades 2009 av Pierre Luigi Alinari vars initialer gett namn åt märket. PLASedan ett år tillbaka säljs instegsmärket PLA i Sverige via bl a Öhman Bil & Maskin. Lanseringen har gått över förväntan. – Vi har själva sålt 18 bilar och har enbart hört positiva omdömen från kunderna. En av PLA’s modeller heter HP 76, byggd på Citroen Jumper och med låga enkelsängar samt PLA Mister 580, en halvintegrerad husbil med långbäddar och taksäng. – En spännande modell är PLA Happy 435, en alkovbil med sju sov- och bältesplatser. Perfekt för familjer och med en prislapp under halvmiljonen, säger Stefan.

Slovenska Bravia är det nya plåtismäket.

Slovenska Bravia är det nya plåtismäket. Nytt plåtis-märkeÖhman Bil & Maskin har även plockat in ett nytt märke i sitt utbud, nämligen slovenska Bravia. – Vi hoppar på tåget med plåtisar. Bravia byggs på Peugeot och Mercedes och går att få med fyrhjulsdrift. Intresset är riktigt stort, telefonen har gått varm, berättar Stefan som får in de första bilarna i april.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket