John Lundvik längtar till fjällen

Denna artikel är importerad från CampingSveriges gamla webbplattform. Det innebär att text-formateringen inte är optimal, samt att vissa bilder har en lägre upplösning än vad som är önskvärt. Vi hoppas du har överseende med detta. Kolla gärna in våra senaste artiklar om camping.

Han tog Melodifestivalen med storm och vann en övertygande seger. Snart väntar finalen i Israel med kamerablixtar, mediapådrag och bländande rampljus. Men John Lundvik har laddat med semester i fjällen utan uppkoppling.

Klicka för större bild John Lundvik är låtskrivaren som fick sitt genombrott som artist i Melodifestivalen 2018 och följande år lyckades toppa den prestationen med nya låten ”Too late for love” som även den tog honom direkt till Mello-final där han vann. Nu kommer han att representera Sverige i Eurovison Song Contest i mitten av maj.John Lundvik låg även, åtminstone till hälften, bakom den vackra låten ”When you tell the world you’re mine” som Björn Skifs och Agnes Carlsson sjöng vid Kronprinsessparets vigsel 2010. Han var också involverad som låtskrivare till Anton Ewalds bidrag ”Natural” i Melodifestivalen fyra år senare. Dessutom skrev och sjöng John den svenska officiella OS-låten 2016.

Klicka för större bild Ladda batteriernaGenombrottet som soloartist kom först i fjol då han med den egna balladen ”My turn” tog sig ända till final i Melodifestivalen och placerade sig på tredje plats. Men i april när vi talas vid, då behöver han framförallt ledigt för att ladda batterierna. I dagarna åker John med sin familj till fjällen, utan vare sig uppkopplad dator eller telefon.– Det har jag längtat efter i månader när jag knappt gjort annat än jobbat. Nu ser jag fram mot mycket lek, god mat och att äntligen få ha familjen i fokus. Men vi har också ett hus i Grekland. Där tog min dotter sina första steg i trädgården. Det var ett minne för livet. Samtidigt är det inte svårt att tänka sig att han just nu funderar mycket kring sin kommande prestation i Eurovision finalen. – Det ska bli otroligt ärofyllt och kul att få stå på den där scenen i Tel Aviv och sjunga min låt inför alla åtskilliga miljoner människor som tittar. Självklart vore det en dröm att Sverige skulle lyckas ta hem detta. Det bästa i John Lundviks liv just nu är ändå att han på allvar närmat sig sina drömmars mål. – Att jag får leva min dröm som jag så länge kämpat för att nå. Nu händer det och jag får nypa mig själv i armen varje dag för att förstå att det är sant.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket