– Vi är förälskade i husbilslivet!

Text: Daniel Andersson Foto: Lisa Knapp

Lisa Knapp och Andreas Johnsson har hittat en stark konkurrent till sitt sommarställe på Djurö.
– Hela familjen har fallit pladask för husbilslivet. Vi har bara gjort två resor, men det blir garanterat fler, säger de.

Som turnerande artist har Andreas Johnsson tillbringat mycket tid på vägarna i en turnébuss. Så när frågan om husbil dök upp var han måttligt intresserad. Hans fru Lisa däremot var lite nyfiken och när husbilsresan väl blev av förra sommaren blev båda två stormförtjusta.
– Det var verkligen en positiv överraskning. Nu är vi förälskade i husbilslivet hela familjen. Till och med våra barn älskar det, de tyckte det var den bästa semestern någonsin. Så det är ett tips för att få med tonåringarna på semestern – skaffa husbil, skrattar Lisa.

”Som ett kinderägg”

Hon menar att husbilslivet passar bra för den inbyggda rastlösheten hos tonåringar.
– Det är flexibelt, man stannar var och när man vill, man kan möta upp kompisar. Det är bara att ställa frågan ”Vad känner vi för idag – bra, då åker vi dit”.
Hon ser fler fördelar med husbilen som mobilt boende.
– Den är perfekt till jobb, semester och som en extra stuga när man hälsar på någon eller får besök. Den är som ett kinderägg, tre önskningar i ett, ler Lisa.

Spontanresa

I somras var familjen ute två veckor med en Hymer husbil. Andreas hade några gig inbokade och då kunde resten av familjen följa med och finnas runt honom, samtidigt som han använde bilen som logi och loge. Vid ett annat tillfälle fick familjen utlopp för sin spontanitet och lyckades göra en smått galen grej som inte varit möjlig utan husbilen.
– Vi kom till Halmstad på kvällen, vaknade nästa dag och åt frukost på Tylösand. Sedan fick vi ett infall att åka till Danmark, så vi tog ett covid-test i Halmstad, körde ner till Båstad, åt lunch, fick tillbaka negativa provsvar, åkte över sundet och strosade runt vid Nyhavn på eftermiddagen. Vi hittade många fina smultronställen, det blev en fantastisk dag, minns Lisa.

Nya resplaner

Förra sommaren åkte familjen med en närmare nio meter lång Hymer B 798 Premiumline. I år blev det en lite mindre Hymer-modell.
– Den var sju meter och enklare att komma fram med och att parkera. Vi gillade båda, den ena var som en trerummare och den andra en tvåa.
Familjen har fått blodad tand och planerar redan nya husbilsresor.
– Barnen var väldigt ledsna när vi lämnade tillbaka husbilen i somras och vill gärna åka fler gånger. Vi är inne på att skaffa en egen husbil, det är nog bara en tidsfråga. Då kan vi sticka iväg oftare. Hur som helst så kommer det att bli en husbilsemester nästa sommar på något sätt, slår Lisa fast.

Relaterade artiklar
Isaberg

Isaberg – idealiskt nybörjarställe för ovana vintercamp...

Idre Fjällmaraton: Rickard Olsson antog utmaningen

Bohuslän: Whiskyprovning på Skärets krog

Upplev Bohuslän: Fem guldkorn under lågsäsong

Bohuslän: Hummerfiske i Smögen

Familjeföretaget som alltid är StandBy

© 2022 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket