Hobby 460 SL Excellent 2021: Komfortabel husvagn för två

Hobby är ett säkert kort om du ska skaffa en ny husvagn. Tysk kvalitet, smarta lösningar och en prislapp som är klart överkomlig. Husvagn på Väg har provkört en sprillans ny Hobby 460 SL Excellent, en helt ny planlösning för årsmodell 2021.

Till 2021 års modellprogram lanserade Hobby tre helt nya planlösningar. Husvagn på Väg har provkört en av dem, nämligen 460 SL som ingår i den populära Excellent-serien. Detta är en elegant och praktisk husvagn som är avsedd främst för två personer. Hobby 460 SL Excellent har enkelbäddar, kompakt men praktiskt kök samt rymligt badrum längst bak. Hobby har lyssnat på kunder som efterfrågat bekväma sängar, stor toalett och kompakt kök istället för stor sittgrupp. Här finns i stället en enkel, men fullt funktionell, matplats med pelarbord och två sittplatser. Ytan kan förvandlas till en sovplats om behov finns, men detta är egentligen en husvagn för två personer som gillar att resa.

Sittgruppen går att bädda ner till en enkel sängplats, mest passande för ett barn eller kanske ett husdjur.

Gedigna detaljer

Vagnen ger ett fräscht intryck med lugn och sober färgsättning. Skåp och luckor går i en snygg crémefärgad nyans medan träinredningen kallas Olmo Pavarotti/Magnolia. Klädseln heter Stilo och har en gråblå ton med ljusa sidor. Alla detaljer känns gedigna och ger ett gott intryck kvalitetsmässigt. Att bygga husvagnar är ju ett ständigt avvägande mellan att konstruera inredning som håller hög kvalitet och att hålla nere vikten. Här är Hobby världsledande och 460 SL Excellent är inget undantag.

Långbäddar med bekväm madrass, läslampa och bra avställningsytor.

Ny färgsättning

Exteriört fick Hobbys modeller en modest uppfräschning till årsmodell 2021 med ny färgsättning på långsidorna. Hobby 460 SL Excellent sticker inte ut på något sätt, detta är inte en vagn för den som vill glänsa på campingen, men den är elegant och skäms verkligen inte för sig. Provkörningen äger rum i trakterna runt Kåseberga på Österlen och vi får möjlighet att testa vagnen på snirkliga landsvägar i vackra omgivningar. Vagnen ligger fint på vägen och är följsam bakom dragbilen utan att rycka eller knaka i svängarna. Vi stannar på Löderups Strandbads camping och vi märker gästernas blickar, det är som sagt inte världens mest spektakulära husvagn, men den är snygg och fräsch.

Exteriört är Hobby ganska anonym, men samtidigt enkel och stilren. En design som håller i längden.

Mycket husvagn för pengarna

Sammantaget är Hobby 460 SL Excellent ett utmärkt val för ett det aktiva paret som gillar att resa, värdesätter komfort och praktiska lösningar. Det är faktiskt svårt att få mer husvagn för pengarna. Vagnen har en rymlig känsla, omsorgsfullt utformade detaljer och en mysig atmosfär.

För att vara en kompakt resevagn är toaletten ovanligt rymlig. Här finns flera avställningsytor, förvaringsskåp och speglar.

Kompakt kök som rymmer mer utrustning än man kan tro. Här finns slimmat kylskåp från Dometic på 150 liter, inkl. uttagbart 15 liters frysfack.

Praktisk förvaring under sängen med stor utvändig lucka. Kan fås på båda sidor som tillval.

Entrédörren erbjuder smart förvaring med flera små fack.

Gedigna detaljer, rejäla bänkskivor och snygg färgsättning.

Planlösning med långbäddar, sittgrupp för två, rymlig toa samt kök med kyl och kylfack.

Sittgruppen kan förvandlas till en sängplats.

Fakta Excellent 460 SL

Längd: 6,76 m
Bredd: 2,3 m
Höjd: 2,63
Skatt: 360 kr/år
Värmesystem: Truma luftburen fläktvärme
Försäkring: ca 2000 kr/år
Totalvikt: 1350 kg
Grundpris: ca 268 800 kr

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket