”Husvagnsflyttaren” Truma Mover kan du montera själv

Mover från Truma är ett smart hjälpmedel, som bland annat uppmärksammats här på vårt Forum. Du kan beställa den som fabriksmonterad extrautrustning på vissa husvagnar, men du kan också montera den i efterhand – och till och med göra jobbet själv!

Två motorer med rullar, ett tvärrör och fyra kartonger med smådelar – det är den kompletta satsen

Två motorer med rullar, ett tvärrör och fyra kartonger med smådelar – det är den kompletta satsen

Montera Mover och manövrera din husvagn

Tycker du att det är besvärligt att manövrera in husvagnen på campingtomten? Eller har du en knixig och besvärlig garageinfart som du brukar ställa upp vagnen på, när du inte använder den? Då är Truma Mover det rätta hjälpmedlet för dig! Truma Mover består av två elmotorer som monteras fast på husvagnens chassi, strax framför husvagnens hjul. Via vinkelväxlar driver motorerna var sin räfflad rulle som trycks mot hjulet, och som gör att vagnen ”går av sig själv”.

Med hjälp av Truma Mover är det mycket lätt att precisionsmanövrera vagnen, och du kan till och med få vagnen att vrida sig runt sin egen mittpunkt. All manövrering sker dessutom med en trådlös fjärrkontroll – enkelt och bekvämt.Truma Mover levereras som en komplett sats – det finns en version för enkelaxlade vagnar och en för tandemaxlade – och allt är väl genomtänkt vilket gör den väldigt lätt att montera om man följer den medföljande bruksanvisningen.

Enda problemet, om man ska göra monteringsjobbet själv, är att det kan vara trångt att ligga under vagnen. Stadiga pallbockar, eller ännu hellre en lyft, rekommenderas för att arbetsställningen ska bli bekväm.Se bilder nedan. TIPS:AL-KO Kober:s Premium-stödhjul är ett bra komplement till Truma Mover.Det stora (230 x 80 mm) massivgummihjulet rullar extremt lätt på hårt underlag, och det sjunker inte ned så lätt i mjukt underlag.

Stödhjulet har dessutom en inbyggd fjädring vilket gör att ojämnheter, till exempel trottoarkanter, lättare övervinns.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2023 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket