Nokian dubbel vinnare i däcktest

Denna artikel är importerad från CampingSveriges gamla webbplattform. Det innebär att text-formateringen inte är optimal, samt att vissa bilder har en lägre upplösning än vad som är önskvärt. Vi hoppas du har överseende med detta. Kolla gärna in våra senaste artiklar om camping.

När tidningen Husbilen Test provade vinterdäck vann Nokian dubbelt upp.

Vinnare i tidningen Husbilen Test vinterdäckstest - Nokian Hakkapeliitta C3.

Vinnare i tidningen Husbilen Test vinterdäckstest – Nokian Hakkapeliitta C3. Många husbilsåkare vill använda sin husbil året om. Körning på vinterväglag ställer stora krav på husbilens däck och det är därför viktigt att välja rätt däck. Tidningen Husbilen Test testade vinterdäck i sitt nionde nummer 2016 och korade dubbdäcket Nokian Hakkapeliitta C3 som vinnare. Det dubbfria vinterdäcket Nokian Hakkapeliitta CR3 blev tvåa, före två andra dubbdäck som var med i testet. Hakkapeliitta C3 hade den kortaste bromssträckan och i särklass den bästa accelerationen på is. Hakkapeliitta CR3 överraskade testteamet med bäst bromsegenskaper och sidogrepp på is av alla testade däcken.

Husbilen Test: – Bra uppförande, bra bromsförmåga och acceleration på is och snö. Bra balans, neutralitet och styrförmåga. God bromsförmåga på torr asfalt.

Husbilen Test: – Bra uppförande, bra bromsförmåga och acceleration på is och snö. Bra balans, neutralitet och styrförmåga. God bromsförmåga på torr asfalt. Utmärkta köregenskaperHusbilen Test skriver att båda vinnarna i vinterdäcktestet, Nokian Hakkapeliitta C3 och Nokian Hakkapeliitta CR3, är mycket säkra på is och snö samt har generellt utmärkta köregenskaper på alla underlag. ”Bäst uppförande på vinterväg. Goda och förutsägbara köregenskaper på is, snö och bar asfalt. Bäst styrprecision och snabba och precisa undanmanövrar på torr asfalt”, sammanfattar Husbilen testresultaten på dubbdäcket Nokian Hakkapeliitta C3. Om det dubbfria vinterdäcket Nokian Hakkapeliitta CR3 skriver tidningen:– Bra uppförande, bra bromsförmåga och acceleration på is och snö. Bra balans, neutralitet och styrförmåga. God bromsförmåga på torr asfalt.Husbilen Test testkörde tre dubbdäck och tre dubbfria vinterdäck i dimensionen 225/70 R15.

Nytt avsnitt släpps varje tisdag och fredag hela sommaren.

Se alla avsnitt
© 2022 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket