Tälttest: Outwell Montana 6 – plats för hela familjen

Denna artikel är importerad från CampingSveriges gamla webbplattform. Det innebär att text-formateringen inte är optimal, samt att vissa bilder har en lägre upplösning än vad som är önskvärt. Vi hoppas du har överseende med detta. Kolla gärna in våra senaste artiklar om camping.

Det är inte lätt att hitta det idealiska familjetältet efttersom det finns så otroligt många att välja mellan, och varför skall man välja just det ena eller det andra? Montana 6 är idealiskt för två vuxna och två barn som önskar gott om plats på campingsemestern.

Läs mer om campingsemester i tält på CampingSverige.se

Det är gott om plats i ett Montana 6, och de stora panoramafönstren erbjuder bra utsikt över området.

Det är gott om plats i ett Montana 6, och de stora panoramafönstren erbjuder bra utsikt över området. Klassisk inredningOutwells Montana 6 har klassisk inredning med två kabiner och ett stort uppehållsrum där det utan problem kan sitta fyra personer.Väljer man ett mindre bord för att man bara är två vuxna och två barn får man mindre golvyta. Det bästa med det här tältet, utöver utrymmet, är alla vädringsmöjligheter. Det finns tre flexibla ingångar som man kan öppna upp och stänga till precis som man önskar. Det finns många fönster som kan rullas ner, det går att sätta upp myggnät eller rullgardiner. Mycket flexibelt.

De två sovkabinerna erbjuder massor med plats.

De två sovkabinerna erbjuder massor med plats. Högt i tak och bra sovkabinerDet är gott om plats i sovkabinerna där det finns plats för sex personer.Det går att öppna upp mellan de två kabinerna, så att man får ett stort rum istället. Sovkabinerna är mycket flexibla , man kan t.ex. använda den ena sidan till kläder eller till annan förvaring.Det är högt i tak och det gör också att det är gott om syre i tältet, vilket är ytterst behagligt när man sover.

Det är smart att införskaffa sig campingmöbler och utrustning som lätt kan fällas ihop, så de inte tar så mycket plats i bilen.

Det är smart att införskaffa sig campingmöbler och utrustning som lätt kan fällas ihop, så de inte tar så mycket plats i bilen. Övrig campingutrustningDen viktigaste campingutrustningen är bra luftmadrasser eller liggunderlag så att du sover gott på nätterna.Härefter kommer sovsäckar, campingmöbler som bord och stolar.Var uppmärksam på att införskaffa dig möbler som lätt kan fällas ihop, så att de inte tar så mycket plats. En familjebil fylls snabbt upp inför en tältsemester.

Du kan också ha ett kök i tältet. Åter igen är det toppen att ha ett som kan fällas ihop, så du sparar plats i bilen.

Du kan också ha ett kök i tältet. Åter igen är det toppen att ha ett som kan fällas ihop, så du sparar plats i bilen. Campingmattan är oumbärligTill min basutrustning hör en campinggolvmatta.Har man en gång campat med en campinggolvmatta är det omöjligt att klara sig utan. Det är skönt att gå på den med bara tår, och är det lite kallt ute fungerar mattan värmande.

När du är på tältsemester är något av det viktigaste en skön sovsäck och ett bra liggunderlag eller luftmadrass.

När du är på tältsemester är något av det viktigaste en skön sovsäck och ett bra liggunderlag eller luftmadrass. Grill och kylbox skall medDet är väldigt induviduellt om man använder grill och kylbox, men jag tycker det hör till på en campingsemester i tält.Kylboxen är genialisk då man kan ha lite mat och kalla drycker lättillgängliga. Grill och sommarsemester hör ihop.

Montana 6 är lätt att sätta upp.

Montana 6 är lätt att sätta upp. Därför Montana 6Lätt att sätta upp. Gott om plats i uppehållsrummet.Massor av vädringsmöjligheter.Det är inga minus med detta tält så länge man inte önskar mer plats eller annorlunda inredning.

De självlysande bardunerna gör att man inte så lätt faller över dem i mörkret.

De självlysande bardunerna gör att man inte så lätt faller över dem i mörkret. Fakta:Antal personer: 6Vikt tält: 25,0 kgVikt stänger: 16,8 kgVattenpelartryck: 5000 mm Läs mer om campingsemester i tält på CampingSverige.se Hitta närmaste återförsäljare på Outwells hemsida

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket