Test Combi Camp: Frihet på två hjul (2002-modell)

Denna artikel är importerad från CampingSveriges gamla webbplattform. Det innebär att text-formateringen inte är optimal, samt att vissa bilder har en lägre upplösning än vad som är önskvärt. Vi hoppas du har överseende med detta. Kolla gärna in våra senaste artiklar om camping.

Vad gör man när familjens budget inte räcker till drömmen om en husvagn, och när dessutom bilen man äger inte får dra många extra kilo? Lösningen kan vara en Combi-Camp – och det kan medföra oväntade fördelar. Den lätta tältvagnen erbjuder en flexibilitet och frihet som campare med stora och tunga ”snigelhus” endast kan drömma om.

Klicka för större bild Vår familj fick möjlighet att testa en Combi-Camp, modell Panda. Panda är den största Combi-Campen med rejäl plats för hela familjen. Vi testade vagnen med en 1700 km tur/returresa till Norditalien. Dragkraften bestod av en Skoda Felicia, en trevlig bil som erbjuder mycket plats för en rimlig kostnad, men – med handen på hjärtat – drag- och accelerationskapacitet är inget att skryta med. Det var därför med en viss spänning som vi gjorde en provtur hemmavid med släpet på. Släpet skulle ju hänga med genom hela Europa och över Alperna, så bilen fick inte få andnöd på en platt dansk landsväg. Det hände inte. Det var, ärligt talat, en positiv överraskning. Självklart märktes 500 kg bakom bilen, men faktiskt inte mer än att man måste påminna sig om att man hade ett släp när man skulle köra om eller svänga runt något. Vagnen är kompakt och därför mycket lätt att styra och manövrera. Vår nästa uppgift blev att packa Combi-Campen för en 14 dagars semester för två vuxna och två barn. Vi begränsade oss inte speciellt mycket på vad som skulle med. Förutom baspackningen så kom strandleksaker, bollar, tennisrackets, strandstolar och en extra tältsäng för middagsluren i skuggan med. Placeringen av packning ger sig själv i en Combi-Camp. Köksutrustning och mat placeras i köksdelen som består av en egen sektion längst bak på vagnen. Tunga saker, som man inte behöver förrän man kommer fram, placeras i bagageboxen under sängarna, och sängarna bäddas och görs klara från början. Efter att man stängt och låst Combi-Campen placerar man sådant som kan vara bra att ha under färden uppe på takräcket.

Klicka för större bild På nedfarten genom Europa blev de positiva intrycken från provturen hemma i Danmark bekräftade. Även med full semesterpackning gled ekipaget lätt efter bilen, och trots vår beskedliga motorkraft kom vi lättare fram än husvagnsekipagen. Eftersom det i stort sett gäller samma hastighetsbegränsningar i alla europeiska länder för såväl husvagnar som släpkärror, så var det främst i uppförsbackar man märkte skillnaden. Vi gled förbi hela kolonner med husvagnsekipage med vår mycket lättare och mindre vindkänsliga tältvagn.Framme på semesterorten gick det snabbt och lätt att slå upp tältvagnen och förtältet. Förtältet omsluter kökssektionen och är ett utrymme som man ofta befinner sig i och med nöje umgås i. Perfekt vid en sydländsk semester. Från förtältet följer man livet på campingen och man mår bra av den frihet en Combi-Camp ger. Läs mera här:www.combicamp.dk

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket