7 sommartips för hela familjen!

Vemdalen är ett paradis för den aktiva familjesemestern. På behagligt avstånd från Mälardalen hittar man utmanande utflykter till fjälls och sjös. Här hittar ni den bekväma fjällsemestern utan skoskav och tung packning. Här följer 7 heta tips för sommarens familjesemester.

Vemdalen har mycket att erbjuda. Allt från fjällvandring med inslag av brusande vattenfall, till ridäventyr för barn.

Vemdalen har mycket att erbjuda. Allt från fjällvandring med inslag av brusande vattenfall, till ridäventyr för barn. 1.Vemdalen Bike ChallengeCykelloppet körs den 23 juli med start och mål på Vemdalsskalet. Med distanser från 500 meter till 20 kilometer är det en perfekt aktivitet för hela familjen. 2.Young pilotsDen 30 juni -3 juli är sommarens höjdardagar för alla flygintresserade ungdomar. Då hålls flyglägret Young Pilots på Hedlanda flygfält i Vemdalen. 3.Fjällvandra med lätt packningHär hittar ni lättvandrade leder till fina gamla fäbodar och brusande vattenfall. Perfekta utflyktsmål för en picknick! 4.Golf i fjällvärldenMed två 18-hålsbanor och en 9-håls korthålsbana inom destinationen hittar ni utmanande golf med fjällen som kuliss. 5.Fiske för stora och småHär finns lättillgängliga vatten som passar hela familjen. Du hittar put & take vatten, rinnande vatten eller varför inte hyra en båt och ge er iväg på en tur? 6.Ridäventyr för barnPå Floda Gård i Vemdalen är det möjligt för barn ända ned till fyra år att få uppleva fjällen från hästryggen. 7.Besök på hembygdsgårdI Vemdalen, Hede och Klövsjö hittar ni fantastiska hembygdsgårdar där ni får uppleva historiens vindslag.

I Vemdalen finner man närheten till både fjäll och sjö.

I Vemdalen finner man närheten till både fjäll och sjö. Fakta VemdalenDestination Vemdalen är en året runt destination. Området är känt som en stark skidort med 35 liftar och 58 nedfarter. Området är snösäkert med tidig öppning oftast i början av november. Under barmarksperioden besöker turister Vemdalen framförallt för naturupplevelser och aktiviteter så som vandring, golf, cykling, fiske och ridning. Avståndet till Stockholm är 48 mil.Området sträcker sig från Klövsjö/Storhogna till Björnrike och har 18 000 bäddar av god kvalité. Det finns allt från enklare boenden i form av vandrarhem och camping, hotell och lyxiga stugor och lägenheter. Det finns många boenden för stora grupper eller generationsboenden.Web: www.vemdalen.seFacebook: vemdalen-alla årstider eller vemdalen-all seasonsInstagram: destinationvemdalen

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket