Efter storbranden: Holiday Fritid levererar igen

Branden i Kållered den 8 augusti drabbade bl a tillbehörsgrossisten Holiday Fritid och husvagnsåterförsäljaren Husvagnshuset. Redan nu blickar företagen framåt och har gott hopp om resten av säsongen.

Tidigt på måndagsmorgonen den 8 augusti fick räddningstjänsten ett larm om en brand i Kållered. I fastigheten som drabbats hade tillbehörsgrossisten Holiday Fritid och husvagnsåterförsäljaren Husvagnshuset sina lokaler. Räddningsinsatsen pågick i över ett dygn.
– Vad som hände är för tidigt att säga, men det vi vet är att stora delar av fastigheten som vi var i är helt förstörd. Vissa delar av varulagret som brann hann räddningstjänsten rädda innan de brann upp eller blev förstörda. Delar av fastigheten klarade sig helt och är oskadd, säger Roger Albinsson på Holiday Fritid.
Husvagnshusets lokaler är helt förstörda och branden tog ett stort antal husvagnar och husbilar. Enligt Mölndals-Posten ska värden mellan 50 och 100 miljoner ha förstörts i branden. Inga personskador har rapporterats.

Som mest jobbade 30 brandmän med att släcka elden.

Ny lokal i Kungsbacka

Trots den omskakande händelsen är Roger Albinsson och hans kollegor vid gott mod och redan i färd med att återuppta verksamheten.
– I onsdags fick vi klart med ny lokal, lite söder ut. Borgås Gårdsväg 15 i Kungsbacka är vår nya adress.
Nu kör vi varor från Kållered och under fredagen kommer detta vara klart. Under nästa vecka, kommer vi att börja med utleveranser igen, berättar Roger.
Holiday Fritid tar emot order som vanligt och med hjälp av systerbolaget Max Fritid i Norge kommer leveranser ske näst intill normalt.
– Vi kommer ha dagliga leveranser från Norge för att supporta våra återförsäljare på bästa sätt. Det har även börjat komma in gods från våra övriga leverantörer i så lagren börjar fyllas på igen, säger Roger som även planerar för mässorna i Düsseldorf och Jönköping samt sin egen höstmässa i Danmark.
– Vi har gott hopp om resten av säsongen och satsat stenhårt mot 2023.

Holiday Fritid är redan igång på ny adress i Kungsbacka.

Sten Johansson, Roger Albinsson och Lars Påhlson ser tiden an med tillförsikt.

”Blickar framåt”

Även Husvagnshuset siktar på att köra igång snarast möjligt. Stödet från vänner och kunder har varit stort och stärkt dem i övertygelsen att ta nya tag.
– Storbranden tog vårt livsverk, men nu blickar vi framåt, skriver Robert och Rikard Peterson på sin Facebook-sida där de också tackar för tröst och uppmuntrande ord.
De skriver att de under kommande veckor kommer göra allt för att uppdatera hemsidan och Blocket-sidan. Där kommer fordon som klarade sig från brand och skador att finnas till salu.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket