Gör din tomt till en campingplats

Hollistay lanserades 2019 och blev unikt genom att samla Nordens alla 2400 campingar på en sajt. Nu erbjuda grundarna Malin och Lars Mellstrand fler boendealternativ för alla typer av campare; husbil, husvagn, tältare och stugboende. De är först ut i Europa med konceptet som är en mix av Booking.com och Airbnb fast för camping.

– Vi samlar alla campinggäster på ett och samma ställe och hjälper campingägare och privata uthyrare att nå en bredare målgrupp. Campinggästerna kan hitta och erbjudas alternativa boenden och slipper leta på olika plattformar, säger Malin Mellstrand.

Ställplatser och aktörer inom turistnäringen, såsom utflyktsmål, evenemang, vingårdar, restauranger, golfbanor, vandrarhem, bed and breakfast som har plats på sin mark kan nu hyra ut en plats till campingsugna gäster året runt. Men även privatpersoner med extra utrymme på sin gård. Det minsta som behövs är tillgång till elektricitet. Uthyrarna kan även erbjuda mer exklusiva platser med tillgång till t ex toalett, dusch, latrintömning, möjlighet att träffa gårdens djur, använda poolen, få transferskjuts till olika områden med mera.

Uthyrarna sätter själva priset, men det tenderar att vara högre om det ligger nära havet eller en sjö, samt om det är stadsnära.

Nya målgrupper kräver ny teknik

Det faktum att campinggästerna blir allt yngre, söker sig till nya platser och vill vara mer flexibla gör att det rätt timing att lansera en digital plattform för att söka och boka övernattningsplatser. Det har saknats en samlad portal som tillgodoser alla dagens behov.

– Våra marknadsundersökningar visar att man vill vara rörlig och enkelt söka och boka övernattningar under tiden man är på väg. Allt färre låser sin planering ett halvår i förväg, framförallt i dessa tider. Dagens kunder vill ta snabbare beslut och ha tillgång till alla valmöjligheter, och göra det i mobilen, säger Lars och Malin.

Bokningarna görs via Hollistays plattform där alla utan kostnad kan registrera sig som uthyrare eller campinggäst.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2023 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket