Recept för Trangia: Kryddig färs- och bönröra i tortillabröd

Här får du ett recept på en superenkel och god måltid perfekt för ett Trangiakök.

När man lagar mat i ett Trangiakök är man oftast iväg, kanske på vandring, cykeltur eller en picknick vid stranden. Detta innebär oftast att man bär med sig få ingredienser. Men det behöver inte innebära att maten är sämre för det, tvärtom! Mat tillagad utomhus har en förmåga att smaka så mycket mer. Här får du ett recept på en superenkel och god måltid perfekt för ett Trangiakök.

Ingredienser

250 g nöt- eller vegofärs
400 g svarta bönor
125 g majs
200 g strimlad vitkål
1 dl BBQ-sås
4 stora tortillabröd eller 8 medelstora
Salt
Svartpeppar
Olja att steka i

Så här gör du:

1. Tänd ditt Trangiakök. Sätt på stekpannan och häll i lite olja. Häll ner färsen och stek den tills den fått fin färg. Blanda i BBQ-sås och låt allt puttra ihop ca 5 minuter.
2. Rör i den strimlade vitkålen och låt allt fräsa ihop ca 10 minuter eller tills kålen börjar bli mjuk.
3. Häll av bönorna och majsen. Häll sedan ner både bönor och majs med färsen och kålen. Rör runt och låt allt bli varmt. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite mer BBQ-sås.

Servera färs- och bönröran i tortillabröd.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket