Så lägger du ett solitt golv i förtältet

Av: Anne-Vibeke Isaksen • Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold
Denna artikel är importerad från CampingSveriges gamla webbplattform. Det innebär att text-formateringen inte är optimal, samt att vissa bilder har en lägre upplösning än vad som är önskvärt. Vi hoppas du har överseende med detta. Kolla gärna in våra senaste artiklar om camping.

Bor man i husvagnen under en längre tid, och dessutom på ett och samma ställe, kan man med fördel lägga golv i förtältet. Golvet kan läggas i upp till fem olika lager.

Så lägger du ett solitt golv i förtältet

Så lägger du ett solitt golv i förtältet Man börjar med att lägga ett så kallat “Ground Cover”, som även täcker en yta på cirka 30 cm utanför förtältet, hela vägen runt. ”Ground Cover” är en tunn och stark UV-beständig fiberduk. När den täcker en större yta än själva förtältet har det ytterligare den fördelen att tältet skyddas mot jordstänk och smutsiga gräskanter, varför det också är enklare att rengöra tältet efter en lång säsong. Därnäst placeras själva golvet, som kan vara av plast eller trä, ovanpå duken så att man inte märker av någon kyla eller fukt. Om man vill gardera sig lite extra mot fukt från marken, kan det placeras en presenning över golvplattorna. Men det är sällan nödvändigt. Ovanpå presenningen läggs iså fall en “Comfort Carpet”, som är en fem mm tjock matta i Fibertex. Den skall bara gå ut till kanten på förtältet. Den är konstruerad som en slags isolering som förhindrar markkyla att tränga upp. Det värmer, utan att suga fukt, och är mjukt att gå på. Sista lagret är ett Isabella Floor, som heller inte kan suga fukt. Läs mer om semester i husvagn här

Relaterade artiklar
Billek barn

De 10 bästa billekarna för hela familjen

Vintercamping förtält

Uppsättning av vinterförtält

Boktips: Mörkret som faller av Willy Vlautin

Öland: Liten ö med stor shopping

New Pokémon snap.

TV-spel: Mysigt som varm choklad och bara lite mer spännand...

Paul Dano och Patricia Arquette storspelar i en thriller baserad på verkliga händelser.

Vi tipsar: Fängelsedrama som överglänser dikten

© 2022 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket