Kama Fritid

CampingSverige.se

13.8.13

Av: Pernille Lykke Hansen
Dela
 

Danska söderhavsöarna - populär destination för hela familjen

Lolland-Falster har mycket att erbjuda. Sydhavsøerne är med sina 600 km kust, sitt flacka landskap och gröna skogar ett vackert område där upplevelserna ligger uppradade som ett pärlband.

Upplevelserna är många på Lolland-Falster

Upplevelserna är många på Lolland-Falster


För stora och små

17 av Lolland-Falsters campingplatser har bildat en gemensam förening, och tillsammans med samarbetspartners som Scandlines, Öresundsbron och Knuthenborg Safaripark har de utvecklat fördelaktiga erbjudanden.

Du kan välja fritt mellan de 17 campingplatserna, där du har möjlighet att bo i närheten av stan, vid kusten eller i natursköna områden.

Gemensamt för campingplatserna är att det finns bra faciliteter och goda möjligheter för upplevelser i närområdet.

Lolland-Falsters attraktioner är många, och det finns något för båda stora och små.

Barn älskar djur, kombinera semester med djur besök

Barn älskar djur, kombinera semester med djur besök


Kul med djur

Bland de största attraktionerna finns Knuthenborg Safaripark som i mer än 40 år har gett ett hem åt exotiska djur i den vackra slottsparken. Förutom Knuthenborg finns det också möjlighet för att möta djur på andra platser.

På Guldborgsund Zoo och Botaniske have kan du komma nära de exotiska djuren, och likadant på Krokodille Zoo, som har alla de 23 krokodilarter som finns i världen.

Du kan också möta lite mindre exotiska djur på Lolland-Falster. Bland annat på Elisabethsminde kan du komma nära bondgårdens djur.

Det kan man också göra hos Kirkehøjens Limousine, där man till och med kan åka på ko-safari.

Äkta tornerspel kan upplevas i Sundkøbing

Äkta tornerspel kan upplevas i Sundkøbing


Medeltiden, museer och mat

Man kan också komma tätt inpå historien. Bland annat på Middelaldercentret där man kan uppleva medeltiden i den lilla byn Sundkøbing. Här kan man följa livet och vardagssysslorna från perioden.

Man kan få se avfyring av blida (ett medeltida vapen), riddarturnering och andra spännande aktiviteter för hela familjen.

Lolland-Falster har även en rad muséer som kan berätta om områdets historia. Till exempel Frilandsmuseet i Maribo, Sukkermuseet i Nakskov eller Falsters Minder i Nykøbing F.

Lolland-Falster bjuder på god mat - ett stort skafferi av lokala råvaror. På många ställen hittar man gårdsbutiker som säljer eget kött, grönsaker, äppelmust, vin och andra goda råvaror, och ibland kan man få hälsa på djuren.

Kör gärna förbi Den Fuldkomne Fisker vid Onsevig, där både mat och omgivning blir upplevelser man inte glömmer, eller besök Hotel Saxkjøbing som ägs av den kända danska kocken Claus Meyer.

Knuthenlund som driver Danmarks största ekologiska lantbruk är världsberömda för sina prisbelönta får- och getostar.

Året runt finns det många olika arrangemang på Lolland-Falster med lokala råvaror, konst och musik är i fokus. Du hittar alla arrangemang här.

Semester i barns anda

Semester i barns anda


Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt