Kama Fritid

CampingSverige.se

5.4.12

Av: Anne-Vibeke Isaksen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold Fotograf: Rasmus Schønning
Dela
 

Danmark: Bogense Strand Camping – femstjärnig stadscamping på Fyn

Fyn är vackert. Bogense är vackrare. Speciellt när hela staden pyntas inför Rosenfestivalen och gatorna är fyllda med besökare i semesterstämning. Många av dem bor på den femstjärniga lyxiga campingplatsen några få hundra meter från centrum.

Bogense Strand Campings belägenhet är unik då man kan låta bilen stå och gå runt till de olika sakerna i och runt omkring byn. Bogense centrum med butiker, restauranger och hamnmiljö är dragplåster i sig.

En gång om året fylls Bogense med äventyr och rosor. Centrum ligger få minuters gångväg från den femstjärniga campingplatsen

En gång om året fylls Bogense med äventyr och rosor. Centrum ligger få minuters gångväg från den femstjärniga campingplatsen


Stadsliv och strandliv

Stadssemester och badsemester går hand i hand i Bogense och allt efter vad vädret tillåter kan man dag för dag själv planera vad man har lust till. Stranden är inte stor men det är sand och grunt så barnen kan leka i vattnet hela dagarna. Inte långt därifrån ligger marinan där det kan fångas krabbor och småfisk från molen. Gillar man shopping och caféliv mer så är Bogense centrum mycket charmigt med sina sneda romatiska korsvirkeshus. Man äter gott på flera ställen och det är allt från god dansk krogmat på Erik Menveds Kro till en överdådig fikbuffé hos Restaurang Rökeriet i hamnen. En gång om året dekoreras hela staden, inkl. varutecknet Mennekin Pis, med rosor i all världens färger.

Poolen är uppdelad i bassänger för stora och små barn

Poolen är uppdelad i bassänger för stora och små barn


Lyx Camping

Bogense Strand Camping är en av Danmarks få femstjärniga campingplatser där faciliteterna är helt i topp. Glöm allt om camping som den var förr i tiden. Här är praktiska kök med de häftigaste köksmaskiner, plattskärmar i taken och mysiga matplatser.  Badrummen är även de ytterst moderna. De är stora och rymliga badrum där hela familjen kan duscha samtidigt. Precis som man gör hemma. Till och med människans bästa vän kan få sig en dusch under ordnade förhållanden. Härtill kommer swimmingpoolen som är åldersuppdelad så at det finns bassänger för både lek, motion och personlig vård.

Lekplatsen är Bogense Strand Campings stora samlingspunkt för de små gästerna

Lekplatsen är Bogense Strand Campings stora samlingspunkt för de små gästerna


Lek från morgon till kväll

Man hinner knappt checka in förrän barnen har hoppat ut ur bilen och hittat lekplatsen. Det är nämligen här man träffar andra barn och det gör de små med rekordfart. Det är flera lekplatser fördelade runt om på campingplatsen, och det har en stor fördel för då är barnen aldrig så långt bort ifrån husvagnen. Den jättestora lekplatsen ligger vid campingplatsens entré och har alla former av lekmöjligheter från hoppkuddar, hoppborg (giraffen), mooncars, gungor och mycket mer. Lekplatserna har också den fina funktionen att de aktiverar barnen och det gör att föräldrarna kan koppla av. Det ger hela familjen möjlighet att koppla av.

Der er ofte underholdning på pladsen – her er det de kreative fra campingteatret

Der er ofte underholdning på pladsen – her er det de kreative fra campingteatret


Aktiviteter og underholdning

Camping er på mange måder lig med aktiviteter og underholdning, og her er Bogense Strand Camping ingen undtagelse. Et animationsteam sørger for, at børnene aktiveres og det hele er inkl. i overnatningsprisen. Om aften er der underholdning af meget høj kvalitet. Alt efter årstid varierer det fra koncerter, teater, cirkus, til H.C. Andersen parade og balinesisk dans. Skulle man mod forventning mangle underholdning, så danner Bogenses gamle gader ofte ramme om forskellige sommerkoncerter.

Ørnen troner over Ditlevdals Bison Farm – er herligt besøgssted

Ørnen troner over Ditlevdals Bison Farm – er herligt besøgssted


Hele Fyn lige uden for døren

Hele Fyn lige uden for døren
En ferie på Fyn har den fordel, at alle Fyns attraktioner ligger lige uden for døren. Odense og de mange slotte og herregårde er oplagte, men der er meget mere. En vandretur til Æbelø, når det er lavvandet eller en dag ved Lindegårdens Fiskesø er bare nogle få eksempler. Vil man gerne opleve noget ud over det sædvanlige, så kan en sørøverdag på skibet Castor eller et besøg på Ditlevsgård Bison Farm også anbefales. Sidstnævnte byder på et tæt møde med præriens imponerende kæmper, og så må man på ingen måde gå glip af stedets utrolig lækre bisonburgere.

Ved lavvande kan man vandre på Ebbevejen til Æbelø

Ved lavvande kan man vandre på Ebbevejen til Æbelø


Bogense - uden for sæsonen

Når det danske sommervejr svigter eller man bor på pladsen uden for sæsonen, er der også en masser at tage sig til. Sammen med den indendørs svømmehal og badeland er der også fitness og wellness, hvor der er rig mulighed for at komme i bedre form eller bare være god ved sig selv. På campingpladsen er der et helt menukort med alle de forskellige tilbud, der er indenfor wellness og behandlinger. Det er jo netop i ferien, man har god tid til det.

I den lille hyggelige havn er der god sommerstemning

I den lille hyggelige havn er der god sommerstemning


Læs Anne-Vibekes Rejsedagbog her: www.campingdanmark.dk

Læs mere på www.bogensecamping.dk

Se också...
Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt