Kama Fritid

CampingSverige.se

12.6.12

Av: Pernille Lykke Hansen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold
Dela
 

Danmark: Sommarland Själland – släpp loss ditt inre barn

Ingen tvekan om att Sommarland Själland är populärt. Vi kommer före kl. 10, när parken öppnar, men det är i alla fall kö långt ut på vägen som leder till Nyköbing Själland. Men över all förväntan har vi betalt och hittat en parkeringsplats inom 15 minuter – och det roliga kan börja.

Sebastian på trampolinen – ingen tvekan om att den var en av hans favoriter

Sebastian på trampolinen – ingen tvekan om att den var en av hans favoriter


Jag har inte varit på Sommerland Själland sedan jag var 10 år gammal, vilket är nästan 20 år sedan. Mycket har hänt sedan dess men det var fortfarande glada miner när vi begav oss in på området och trampolinerna siktades. Det blev en stor hit då, för 20 år sedan – och blev det nu också.

Man skall vara snabb om man vill ha sin egen att hoppa på, och min son som snart är tre år, såg snabbt sin chans och sprang bort till den första lediga trampolinen.

Veteranbilarna där de små kan åka själva utan någon vuxen som sällska

Veteranbilarna där de små kan åka själva utan någon vuxen som sällska


Kul för de små

”Minilekland” är ett stort lekområde för mindre barn, där det finns både karuseller (i olika hastigheter), veteranbilar, ett litet tåg, två grävmaskiner, lekplats och mycket mer. Här stiger man också ombord på Sommarlandsexpressen som tar dig runt hela Sommarlandet.

Man kan välja att stiga av på någon av de hållplatser som finns om man önskar se något i andra delar av parken. Tåget är också ett bra alternativ om man vill spara på benkrafterna. I den bakre vagnen finns plats för hopfällda sulky- eller paraplyvagnar.

Se de farliga krokodilerna i ”Amazonas”

Se de farliga krokodilerna i ”Amazonas”


Djungelsafari och badland

Den Blå Lagunen är ett jättestort badland – och här är det alla åldrar, från 0-90 år, som plaskar omkring. Här kan man tillbringa timmar och det finns bassänger för olika åldrar. Solstolar erbjuds i området så man kan ligga och sola sig, och på caféet på första våningen kan man få något att äta och dricka under tiden som man njuter av utsikten.

Gillar man spänning och utfordringar är ”Amazonas” ett bra val. Här kan man gå en tur genom ”Djungelstigen”, och har man väl gett sig iväg på denna tur finns ingen återvändo. Se bara till att ha bra skor på fötterna och var beredd på lera, klättring och armgång. På några ställen är det dock möjligt att gå vid sidan om de krävande hindren, på en utlagd stig. Man kan också åka på upptäcktsfärd på timmerflottar och se farliga krokodiler, indianer och apor.

Det vilde vesten

Det vilde vesten "Silver City"


Cowboy för en dag

I ”Silver City” kommer man i indian- och cowboystämning. Prova på att rida rodeo och föreviga händelsen genom att låta dig bli fotograferad som cowboy eller gräv efter guld i guldminan och få en fin medalj. Hitta vägen till indiantälten där doften av öppen eld breder ut sig – här kan man baka sitt eget pinnbröd.

"Vildkatten" för äldre barn och vuxna


Överallt på Sommerland Själland finns bord och bänkar där man kan äta sin matsäck eller dricka sitt kaffe medan barnen leker på någon av alla de lekplatser eller gröna områden som finns. Det spelar ingen roll var man sätter sig, det går alltid att ha uppsikt över barnen. Ta ev. med en filt och njut av solen, annars finns det också bra platser i skuggan.

Kiosker där man kan köpa drycker, slush-ice, glass eller godis till förmånliga priser, ligger bra fördelade över hela området.

För de lite större barnen och även för de vuxna är Vildkatten ett bra val. Det är en rutschkana med loop där man kommer upp i hög hastighet. Kom ihåg att lägga ifrån dig solglasögon och andra lösa tillhörigheter innan turen börjar.

Klätterfidusen

“Klätterfidusen” är en tio meter hög klätterbana för hela familjen. Det kan vara upp till 50 personer på den på en och samma gång, så det är goda möjligheter för familjen att vara tillsammans. Den är inte farlig utan jättekul.

Alla spänns fast i bälten innan turen börjar och man kan själv välja hur högt upp man vill klättra. En instruktör finns på plats och därmed finns det alltid hjälp att hämta om det skulle behövas.

Den 10 meter höga “Klätterfidusen”

Den 10 meter höga “Klätterfidusen”


Den Blå Lagunen

Den Blå Lagunen


Gode informationer

- Alla förlustelser i Sommarland Själland är gratis när entrén är betald.
- Gratis parkering.
- Barn under 140 cm skall ha sällskap av vuxen för att få tillgång till Den Blå Lagunen.
- Man kan hyra stugor med plats för upp till sex personer, man kan också bo i egen husvagn eller tält.
- OHJ tåget kör från Holbaek station och stannar precis utanför Sommerland Själland.
- Hundar är tillåtna – bara de är kopplade.
- Sommarland Själland är handikapp vänligt.
- Det går att hyra skrindor eller förvaringsskåp vid entrén.

Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt