Dethleffs husbilar 2023: Just Go och Globetrail på Ford-chassi

Det enda som saknats i Dethleffs breda modellutbud har varit plåtisar. Men inte längre – nu finns Globetrail-serien som till 2023 utökas med 590 C byggd på Ford Transit. Dessutom lanseras den halvintegrerade serien Just Go.

 

Att Dethleffs kan bygga plåtisar råder det inget tvivel då man under många år, och fortfarande, bygger fordon åt Pössl. Det dröjde dock ända tills förra året innan Isny-företaget lanserade sin egen Globetrail-serie. Den utökas i år med Globetrail 590 C, baserad på den höga skåpbilen Ford Transit med framhjulsdrivning och 130 hästars fyrcylindersmotor. Dubbelgolvet, som skyddar kablar och ledningar från kyla, ger 590 C ett helt jämnt golv från förarhytt till bakdel.

Dethleffs Globetrail 590.

 

Globetrail 590 C är Dethleffs första plåtis på Ford.

 

Förvaring i dubbelgolvet.

 

Comfort-badrum

Det s.k. Comfort-badrummet utmärker sig med en annorlunda dusch-lösning som innefattar den fällbara tvärställda sängen i bakänden med en välvd vägg i frostat glas, en rullgardinsdörr och ett 87 cm brett och 47 cm djupt duschkar. För att bygga om duschen fälls den främre sängdelen på förarsidan upp, duschväggen svängs ut och då skapas en rymlig duschkabin med en ståhöjd på 1,94 meter. När duschen inte används är badrummet synnerligen kompakt.

Just Go

En annan 2023-nyhet är Dethleffs Just Go, en halvintegrerad prisvärd husbilsserie på Ford-bas som nu finns i sex planlösningar. De nya utförandena är kompakta Just Go T 6615, den nästan sju meter långa Just Go T 6905 och Just Go T 7055 EBL som kombinerar enkelsängar i bakänden med en längsgående sittbänk fram.

Nya Just Go finns i sex planlösningar.

Nya Dethleffs Just Go.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket