Ny generation av Adria Coral och Matrix

Adria genomför stora förändringar på sina 2021-modeller. Framför allt lanseras en ny generation av Coral och Matrix som fått ett läckert formspråk och flera smarta lösningar.

Förra årets stora husvagnsnyhet från Adria var lyxiga Astella. Astella liknade inget annat med sin moderna design och även i år sätter denna unika modell sin prägel på Adrias sortiment, till och med på husbilarna. För den nya generationen av Coral och Matrix hämtar nämligen mycket inspiration från Astella. Båda serierna delar det nya formspråk som Astella introducerade. Båda modellerna har nya aerodynamiska profiler, ny design av det överhängande partiet över hytten, ny bakvägg och ny grafik. Båda finns som Supreme och Plus, byggda på Fiat Ducato.

Säng eller fönster?

Coral och Matrix är för övrigt byggda på samma plattform och har väldigt mycket gemensamt. Det handlar egentligen bara om valet mellan panoramafönster eller nedsänkbar dubbelsäng. Prioriterar du sängkomfort i form av en stor dubbelsäng längst fram i bilen ska du välja Matrix. Välj istället Coral om du föredrar en ljus och öppen yta under det stora panoramafönstret. Inredningen är helt ny i båda fordonen och kännetecknas av stora, rena ytor och mer integrerade former som ger en sömlös övergång.

Härligt panoramatakfönster i Adria Coral.

Härligt panoramatakfönster i Adria Coral.

Interiör

Köket har fått ny utformning med bl a stora mjukstängande lådor och praktiska förvaringslösningar. Diskbänken är rektangulär och spisen trelågig, ugn finns som tillval. Den smala absorptionskylen rymmer 142 liter och köksfläkt är standard. Även badrummet är nytt med mer utrymmen för personliga saker. Från badrummet har man direkt åtkomst till garderoben. I sovrummet hittar vi stora sängar med två meters längd. Här finns förvaring under sängarna och stora överskåp. I Matrix finns även en nedsänkbar säng med måtten 130×200 cm.

Mjukstängande kökslådor.

Mjukstängande kökslådor.

 

Nedsänkbar säng i Matrix.

Nedsänkbar säng i Matrix.

Dubbelgolv

Coral och Matrix har nya baklyktor med LED-teknik utvecklad av Hella. Ljuspartiet är smalt och stilrent och håller hög ljusintensitet. Båda har så kallat tekniskt dubbelgolv, det innebär ett plant, jämnt golv i hela husbilen och möjlighet till förvaring i utrymmet mellan golven. Som tillval finns Mach, Adrias applikation för styrning och övervakning av multimedia och elektronik. Coral och Matrix finns i 10 planlösningar.

Övriga nyheter

Alla Adrias husbilsserier har fått ny exteriör design. Två nya planlösningar presenteras för 2021, det är Matrix Axess 640 DC och Compact SC. Alla Adria husbilar för årsmodell 2021 är i Sverige registrerade som heavy duty, vilket ger lägre fordonsskatt. Axess-serien byggs på Fiat istället för Citroën.

Tåliga väggar tack vare Comprex-konstruktion.

Tåliga väggar tack vare Comprex-konstruktion.

Adria Coral

Adria Coral.

Adria Matrix

Adria Matrix.

En husbil för familjeliv

En husbil för familjeliv.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket