Norrlandsresa med fokus på matlagning

Tv-kocken och krögaren Frederik Zäll är van husbilsåkare. I år tar han familjen med sig norrut längs Vildmarksvägen, det blir en resa med fokus på matlagning ute i det fria.

Förra året åkte familjen Zäll söderut i Sverige på en resa i makligt tempo. I år vänds blickarna norröver, men även i år blir det en semester med spontana utflykter utan alltför många inbokade programpunkter. Konceptet Slow Travel är något som familjen fattat tycke för.

­– Vi gör varsin bucket list på saker vi vill hinna med och så betar vi av dem i lugn och ro. En av barnens favoritpunkter är att äta den lyxigaste glassen. Själv ser jag fram emot att ta en kurs i flugfiske. Jag är duktig på att fiska, men usel på att få napp, skrattar Frederik.

Barnen ska hitta lyxigaste glassen.

Barnen ska hitta lyxigaste glassen.

Reste med Roxette

Precis som förra året åker familjen med en Hymer husbil. Resan börjar i Stöten, fortsätter mot Klimpfjäll och Vilhelmina och sedan ut till kusten vid Skelleftehamn innan familjen styr kosan söderöver igen.

– Det blir några mil, men efter resan som förband till Roxette år 2015 känns allting kort. Då åkte vi 3400 mil på tre månader, berättar Frederik som är medlem i bandet Eskobar.

I år åker familjen Zäll åker Vildmarksvägen med en Hymer BL 678.

I år åker familjen Zäll Vildmarksvägen med en Hymer BL 678.

Lanserar outdoor-koncept

Som kock är matlagning en stor del av Frederiks husbilsliv. Han är involverad i ett projekt med det japanska knivmärket Satake.

– I september lanserar vi ett outdoor-koncept med produkter för matlagning på traditionellt sätt, till exempel med gjutjärnsgrytor som hänger i järnkedjor på trebenta ställningar. Så under semestern kommer jag att testa olika produkter och maträtter.

Det blir mycket matlagning på resan.

Det blir mycket matlagning på resan.

Egen restaurang

Förra året öppnade Frederik sin restaurang Zäll’s Smokehouse som fick en tuff start mitt i pandemin. Nu anar han ett ljus i tunneln och kan äntligen arrangera olika events.

– Vårt fokus är ju amerikansk mat så årets höjdpunkt var den 4 juli då vi firade amerikanska nationaldagen ordentligt.

På familjens bucket list kan det t ex stå frisbeegolf eller stadsvandring.

På familjens bucket list står det bl.a. stadsvandring.

...och frisbeegolf.

…och frisbeegolf.

Kort om Frederik Zäll

Frederik Zäll är musiker i bandet Eskobar och har sedan många år drivit en ledande matblogg och givit ut 17 kokböcker och 3 ungdomsromaner. Han är även TV-kock från TV4 Nyhetsmorgon och krögare med nyöppnade restaurangen Zäll’s Smokehouse.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2023 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket