Tio tips inför campingsäsongen

Av: Daniel Andersson
Denna artikel är importerad från CampingSveriges gamla webbplattform. Det innebär att text-formateringen inte är optimal, samt att vissa bilder har en lägre upplösning än vad som är önskvärt. Vi hoppas du har överseende med detta. Kolla gärna in våra senaste artiklar om camping.

Det är dags att fundera på hur ditt fritidsfordon mår efter vinterförvaringen. Här delar Bilprovningens expert Morgan Isacsson med sig av sina tio bästa tips.

Morgan Isacsson,

ansvarig för kontrollbesiktning på Bilprovningen.

Morgan Isacsson,

ansvarig för kontrollbesiktning på Bilprovningen. En väl vinterförberedd husvagn eller husbil klarar av vintersäsongen utan några större problem, men det finns ändå en del att tänka på innan man tar fordonen i drift igen. – Även om fordonet stått skyddat under vintern finns det risk för mindre fuktskador, säger Morgan Isacsson, Bilprovningens expert på kontrollbesiktning. Börja därför med en noggrann visuell kontroll inne i fordonet och var uppmärksam på om det luktar fuktigt.

Eftersom gasolkontroll inte längre är obligatoriskt är det klokt att göra i samband med besiktningen.

Eftersom gasolkontroll inte längre är obligatoriskt är det klokt att göra i samband med besiktningen. Läckande gasolanläggningStatistik från Bilprovningen visar att fem procent av fordonen har läckage i gasolanläggningen. Eftersom gasolkontroll inte längre är obligatoriskt är det klokt att göra i samband med besiktningen. Det är en billig livförsäkring som säkrar semestern.– Jag rekommenderar att man byter packningen som sitter på anslutnings- eller reduceringsventilen till gasoltuben inför varje campingsäsong, avslutar Morgan. 10 saker att tänka på:- Däckens mönsterdjup, lufttryck och ev sprickor.- Bromsarnas funktion och kondition.- Belysningen och släpvagnskontakten.- Batteriernas kondition.- Att ventilationen fungerar.- Skydda däcken från det skadliga solljuset.- Rengöring av husbilens ut- och insida.- Rengöring av vattentankar och vattenlås.- Låt fordonet stå under tak om möjligt även under säsong.- Att fordonet är kontrollbesiktat inför användandet.

Relaterade artiklar

Camptoo – ny delningsplattform för fritidsfordon

Sponsrad artikel

Nyckeln till PR Husbilars framgång

Moderna museet visar utställningen Svenska förvärv

Närmare 9000 fritidsfordon registrerades under 2021

Sponsrad artikel

Rivstarta året hos PR Husbilar – med Trettonhelgsmäs...

Husvagnscenter i Valbo flyttar – men behåller namnet

© 2022 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket