Äventyrsfiske längs Inlandsbanan

I april sänds tv-serien Fiskedestination där fyra avsnitt spelats in i kommuner längs Inlandsbanan. Johan Broman, fiskeguide, programledare och produktionsansvarig guidar till fiskeäventyr i inlandet som du når med Inlandsbanans tåg – Fisketåget.

Fisketåget längs Inlandsbanan.

Fisketåget längs Inlandsbanan.Fotograf: Håkan Wike Serien, som spelades in i somras, är ett samarbete mellan Destination Inlandsbanan AB, kommunerna Jokkmokk, Arjeplog, Sorsele, Storuman, Vilhelmina, Dorotea, Härjedalen, Berg samt Johan Broman, Tackle & event. – Vi vill tillsammans slå ett slag för att lyfta de många fina fiskevattnen som finns längs banans sträckning. Intresset för fiske är stort och för oss är det självklart att tillsammans med kommunerna och företagen utveckla möjligheter för besöksnäringen i inlandet. Vi vill också att det ska finnas ett hållbart resealternativ för aktiv semester och friluftsliv, säger Eva Palmgren, tf chef Destination Inlandsbanan AB.

Johan Broman fiskar gädda i Handsjön under inspelningen av Fiskedestination, Fisketåget, som sänds på tv under april.

Johan Broman fiskar gädda i Handsjön under inspelningen av Fiskedestination, Fisketåget, som sänds på tv under april. Gäddfiske i HandsjönFiskemöjligheterna som sänds i serien är inspiration för fiskesugna oavsett nivå samt ger konkreta tips för fiskepaket som kan kopplas ihop med tågresande i sommar.Ett exempel som kommer visas i serien är gäddfiske i Handsjön, Bergs kommun, i samarbete med Martin Bodin som har en jakt och fiskebutik (tjuvjakt.se) och en fiskecamp. – Det här konceptet tror jag på. Det är viktigt för oss i inlandet att samarbeta och visa upp vilka fantastiska möjligheter det finns hos oss, säger han. Ett hett fisketips från honom är att fiska ytjagande gädda i juli/augusti när det är varmt och soligt.– Det är verkligen jätteroligt att fiska gädda som jagar i ytan på grunda vatten.Gäddorna ligger och solar sig och man kan tydligt se när de bryter vattnet för att hugga på betet, säger Martin Bodin.Andra exempel från serien inklusive möjliga resor för fiskeintresserade i sommar är i Arjeplog, där samarbete sker med Arctic hunting and fishing och Slagnäs camping, eller i Sorsele kommun som har två olika fiskepaket att erbjuda för tågresenärer.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket