Mallorca-resan blev inställd – köpte husvagn i stället!

Christoffer Lidal och Jo-Ann Nilsson är glada ägare till den första Hobby 660 WQM Maxia Nordic Edition i Sverige. De blev husvagnsägare av en slump, men ångrar inget. – Vi har fastnat fullständigt för husvagnslivet!

Pandemin ledde till att många svenskar fick upp ögonen för mobilt boende. Christoffer Lidal och Jo-Ann Nilsson från Höganäs hade en resa bokad till Mallorca när covid slog till.
– Vi fick den briljanta idén att köpa husvagn för pengarna i stället. Det var ett impulsköp, men nu har vi fastnat fullständigt för husvagnslivet och ångrar det inte för en sekund, säger Christoffer.
På frågan om vad som lockar med campinglivet kommer svaret snabbt.
– Friheten att kunna åka vart man vill, när man vill. Stämningen på campingarna är god, alla är trevliga och tillmötesgående. Man träffar många nya människor, det är väldigt socialt och mysigt.

Jo-Ann Nilsson och Christoffer Lidal har fastnat för husvagnslivet.

Tredje vagnen

Paret är redan inne på sin tredje husvagn. Den första husvagnen de köpte var en Kabe 540 med Alde-panna.
– Den hade väldigt bra värmekomfort, men sedan bytte vi till en Hobby 545 KMFe DeLuxe för att planlösningen passade bättre för oss med tre barn, berättar Christoffer.
De två äldsta barnen har nu blivit ungdomar och följer inte med lika ofta på husvagnsresorna. Så när Christoffer och Jo-Ann besökte Elmiamässan i höstas höll de utkik efter en vinterbonad vagn med god komfort för framför allt två personer.
– Vi hade hört talas om nya Hobby 660 WQM Maxia i Nordic Edition-utförande. Fredrik på Autovendo visade oss husvagnen och charmade oss så pass att det blev affär.

Redan testad

Paret hämtade ut sin nya vagn den 24 november och har redan hunnit testa den i riktigt vinterväder.
– När vi campade i Persköp utanför Örkelljunga låg temperaturen på minus tio. Det var inga som helst problem med vattenburen Alde-panna med vattenburen golvvärme och uppvärmd gråvattentank, säger Christoffer.
Med en vinterbonad vagn med alla bekvämligheter kommer de att ge sig ut på mer långväga resor.
– Vi kommer att åka så ofta vi kan, efter nyår ger vi oss i väg på nya äventyr.
Om bemötandet från Autovendo har han bara positivt att säga.
– De är jätteduktiga på alla sätt och vis, vi har fått bästa möjliga service. Fredrik hade sett på sociala medier att vi var ute på vår första resa och hörde av sig på en lördagskväll för att kolla att allt funkade bra. Sånt är uppskattat, avslutar Christoffer Lidal.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket