Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

29.6.09

Av: Anne-Vibeke Isaksen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold Fotograf: Rasmus Schønning og FynTour
Dela
 

Barn älskar camping

Alldeles utanför dörren finns det lekkamrater – och det många av dem. Detta är bara en av anledningarna till att dina barn kommer att välja camping, om de får lov att själva bestämma vad ni skall göra på semestern.

Klicka för större bild


Säkra förhållanden på campingplatserna

Barn är härliga! För dem spelar ålder, språk och hudfärg ingen roll, de kan leka tillsammans ändå. På campingplatserna görs det dessutom under säkra förhållanden. Fyns campingplatser lägger stor vikt på säkerhet, och det oavsett om det gäller campingplatser med små lekplatser eller om det är stora platser med aktivitetsområden och badland. Barns säkerhet är alltid i fokus vilket gör att föräldrarna kan koppla av när de lite större barnen själva får lov att gå och cykla runt på campingen.

Klicka för större bild


Massor av aktiviteter

Vi hinner knappt ur bilen på campingplatsen innan våra barn har hittat jämnåriga lekkamrater. Inte en chans att förtältet står upp innan leken är i full gång. Små barn kräver inte så mycket, medan större barn söker fler utfordringar. De hittar de på platsens lekplats eller i det aktivitetsprogram som erbjuds under veckan. Ligger campingplatsen vid en sjö eller en strand är det fantastiskt att se vad barn kan få ut av det. En pinne eller några snäckor kan vara världens bästa leksak och stimulerar fantasin mer än något annat. Aktivitetsprogrammet, som under sommarlovet har mer att bjuda på än utanför säsongen, är på de flesta platser inkluderat i priset. Då behöver mamma och pappa inte öppna plånboken hela tiden, vilket är helt suveränt, för man slipper många av de negativa diskussioner när barnen vill göra något. På camping kan de bara släppa loss och leka direkt.

Klicka för större bild


Stor variation

Bland Fyns campingplatser erbjuds camping för barn på alla möjliga sätt och vis. På de mindre platserna är det lugnt och otroligt mysigt. Det är enkelt att ta sig runt och man listar snart ut vem som bor i grannvagnen, och fram för allt, var det finns andra barn. På stora campingplatser är det utan tvekan aktivitetsutbudet som lockar. Här finns något både för stora och små barn. Aktivitetsprogrammen är oftast åldersuppdelade, liksom lekplatsen, just för att tillgodose de olika åldersgruppernas behov.

Klicka för större bild


Trygghet på semestern

Familjer med barn kan av goda skäl välja en campingplats där det finns andra barn. Ofta upplever man som förälder att andra föräldrar också passar ens egna barn.  Campare som själva har barn finner det ganska naturligt att hjälpa ett annat barn på platsen och det skapar en gemensam trygghet. På lekplatsen får föräldrarna en liten stunds avkoppling medan barnen tumlar runt på hoppkudden. Det ger en härligt avslappnad stämning och mycket mer trygghet på semestern. Barnen kopplar av, för att de vet var mamma och pappa befinner sig. Enda minuset kan vara att det är svårt att få hem barnen på kvällen, men å andra sidan är det sedan inga problem att få dem att sova.

Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Dethleffs
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt